Condiții insalubre pentru cadrele medicale cu COVID-19 internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov: “Mi-e frică să merg la duș. Toaleta au reparat-o pacienții”

Admnistrație liberală!

În jur de 20 de cadre medicale cu COVID-19 sunt internate în Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov, în condiții pe care le descriu oamenii și imaginile intrate în posesia ziarului Libertatea. Pereții de la baie sunt scorojiți, chiuvetele abia se țin de perete, apa caldă vine doar din când în când. Pacienții cu COVID-19, întâmplător asistente medicale, internați la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov, susțin că igiena din spital lasă mult de dorit.

Acesta e cadrul în care se refac aici bolnavii de coronavirus, medici, asistente și ceilalți pacienți, fără legătură cu spitalul.

“Suntem doar niște numere într-o statistică”

Credeți-mă că mi-e frică să merg la duș. Acasă fac două dușuri pe zi, aici fac la două-trei zile. Într-o zi a fost toaleta stricată și au reparat-o pacienții. Am rămas ieri fără apă caldă la duș, după ce mi-am pus spuma pe mine. O asistentă medicală care a dorit să nu-și dezvăluie identitatea: Femeia este de 14 zile în spital, împreună cu soțul ei, ambii fără simptome, în așteptarea ca testele să le iasă negative.  Medicamente antivirale puternice care au ca efect secundar diaree “Stau și degeaba aici, fără simptome, cu o toaletă și o baie pe tot palierul. Suntem în jur de 20 de persoane cu acces la o singură toaletă. Igiena este precară. Gândiți-vă că tratamentul este foarte dur. Un medicament care se administrează pacienților cu simptome are ca efect advers diareea și dacă prinzi un astfel de pacient la toaletă, stai pe lângă ușă mult și bine”, mai spune femeia.
Citeşte întreaga ştire: Condiții insalubre pentru cadrele medicale cu COVID-19 internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov: “Mi-e frică să merg la duș. Toaleta au reparat-o pacienții”

Precizăm că spitalele din Brașov sunt în administrarea Consiliului Județean Brașov.


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: