Concursul cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” câştigat de Colegiul Național „O. Goga”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a organizat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cursul zilei de vineri,           12 mai a.c., etapa judeţeană a concursuluiPrietenii Pompierilor”.

La acest concurs destinat elevilor de gimnaziu au participat șase echipaje de fete de la Colegiul  Național „O. Goga”, Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Boița, Școala Gimnazială Avrig, Școala Gimnazială Veștem și Școala Gimnazială Șelimbăr şi opt echipaje de băieţi de la Colegiul  Național „O. Goga”, Liceul Teoretic Dumbrăveni și Școlile Gimnaziale nr. 21, nr. 13 Sibiu, Boița, Avrig, Veștem și Șelimbăr. Echipajele formate din 10 membri au avut de parcurs trei probe (o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

            Având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, aceste concursuri se organizează în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării  acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

În urma clasamentului general, atât echipajul de fete, cât și cel de băieți, de la Colegiul Național „O. Goga” s-a situat pe locul I. Locul al doilea a fost ocupat de către echipajele de băieți și fete de la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, iar locul al treilea a fost ocupat de către echipajul de băieți de la Școala Gimnazială Avrig și de către echipajul de fete de către Școala Gimnazială Boița. Toate echipele participante la acest concurs au fost recompensate cu diplome, iar primele trei locuri cu diplome și cupe.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Slt. Ramona NISTOR

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: