Concurs de robotică și soluții inovatoare FIRST LEGO League

Facultatea de Design de Produs și Mediu din cadrul Universității Transilvania din Brașov organizează în parteneriat cu Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM) etapa regională a programului educațional de robotică și soluții inovatoare FIRST® LEGO® League Romania. Concursul va avea loc pe 9 februarie 2020, începând cu ora 9:00, la Aula Universității Transilvania din Brașov. La această etapă vor participa 13 echipe din Brașov, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Vălenii de Munte, Pitești și Buzău. Patru dintre echipele participante se vor califica la etapa națională de la București, programată pentru 15 martie 2020.

CITY SHAPER, al patrulea sezon al FIRST LEGO League Romania, reunește 78 de echipe (9 – 16 ani, maximum 10 membri) din 31 de orașe. Pe parcursul perioadei de pregătire, peste 650 de elevi au încercat să găsească soluții pentru modelarea un viitor mai bun pentru fiecare, prin reproiectarea orașelor.

FIRST® LEGO® League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive. FIRST LEGO League are trei componente principale: 1) valorile fundamentale, 2) proba de robotică și 3) proiectul de inovare. Pentru a putea fi eligibile pentru premii și invitații la evenimentele internaționale (USA, Grecia sau Brazilia), echipele participante trebuie să acorde atenție tuturor celor trei componente.

Pentru proba de robotică, echipele trebuie să proiecteze, să construiască și să programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS, pentru a rezolva un set de 14 misiuni în doar 2:30 minute.

Pentru sezonul CITY SHAPER, pentru proiectul de inovare, echipele trebuie să identifice o problemă cu o clădire sau un spațiu public din comunitatea locală și să propună o soluție inovatoare.

FIRST LEGO League este un program educațional, dezvoltat de fundația FIRST, cu o tradiție de peste 20 de ani la nivel global. De asemenea, FIRST LEGO League face parte dintr-o familie de programe adaptate pe categorii de vârstă, ce au ca obiectiv atragerea elevilor către STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), dobândirea de abilități multidisciplinare și ghidarea lor către un domeniu tehnic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: