Concurs “Cel mai puternic Pompier”

În perioada 25- 28.08.2017 lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în a cărei componenţă se regăsesc şi 2 cadre ale ISU Brasov  va participa  în Ungaria  la concursul “ Cel mai puternic pompier” şi  vor reprezenta Romănia. Cele 2 cadre ale ISU Brasov sunt  Plt. maj. Piştea Nicolae şi plt. Durnă Bogdan. Aceştia au obţinut rezultate remarcabile la concursurile locale şi sperăm ca vor face o figură frumoasă şi în Ungaria.

Probele de concurs, adaptate după cele organizate la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, sunt: “Manipularea furtunului”, „Greutate și rezistență”, ”Cursa de obstacole” și ”Ridicarea greutății”.

La competiția din Ungaria vor participa în jur de 160 de pompieri din mai multe țări.

Concursul are ca obiective, printre altele, dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență și popularizarea, în rândul cetățenilor, a unor aspecte din activitățile desfășurare de pompierii militari.

Faza natională a concursului  “ Cel mai puternic pompier” se va desfasura în judeţul Alba în perioada  06-08.09.2017 unde şi  Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Braşov va avea reprezentanţi în această etapă a concursului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: