Concluziile ”Cerbului de Aur” . Plusuri și minusuri. Cine a dezamăgit? (FOTO, VIDEO)

Festivalul ”Cerbul de Aur 2018” s-a incheiat. Cu bune si rele, per total, concursul a fost unul de bun augur pentru municipiul Brasov, indiferent ce ar spune unii sau altii.

Festivalul a debutat cu stangul, cu multe invitatii oferite aiurea la prieteni, rude, cunostinte, dar care au ”omis” sa se si prezinte la spectacol. Astfel, pentru prima si a doua seara, au rezultat multe scaune goale. Apoi, tot pentru primele doua seri, organizatorii concursului au primit si sanctiune de la ISU Brasov, pentru securitatea la incendiu. Cu alte cuvinte, doua zile au mers pe ”burta”, bine ca nu s-a intamplat nimic. Nici comerciantii nu au scapat de emotii. Reprezentantii OPC i-au luat la intrebari din prima seara, iar a doua zi le-au aplicat si cate 10.000 de lei amenda de fiecare.

Daca Aurelian Temisan si Ilinca Avram, prezentatorii primei seri, s-au ridicat cat de cat la nivelul asteptarilor, Iulia Vantur si Gabriel Garko s-au cam facut de ras prin atitudinea lor. In primul rand, lumea nu prea a inteles ce rol a avut Gabriel Garko la acest eveniment important, in afara de a face cate o glumita proasta. Nici macar nu a vorbit in limba engleza, ci doar in italiana…Oare a fost adus doar pentru poze?

Daca miercuri si joi, la festival a cam suflat vantul, vineri seara Piata Sfatului s-a umplut de oameni, mai ales datorita vedetelor care au urcat pe scena. De mentionat ca in prima seara au cantat fostele vedete ale Cerbului de Aur care totusi au primit aplauze din partea spectatorilor.  Vorbim despre Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach. Apoi, Gigliola Cinquetti, Andra, laureată a ediţiei din 2005 şi interpretul de fado Paulo Braganza.

In a doua seara au urcat pe scena interpretii, dar si vedetele: Amy Macdonald, Loredana şi Flavius & Linda Teodosiu Show Band.

De abia in a treia seara au inceput sa fie interesati de spectacol si cei prezenti in Piata Sfatului. Astfel, organizatorii au anuntat ca s-au ocupat 5.500 de locuri. Pe langa concurenti, publicul a putut sa-i asculte pe James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra şi Delia. Cum era de asteptat, James Blunt a fost cel care a incantat cel mai mult publicul, urmat de Delia. Horia Brenciu nu a mai impresionat ca altadata.

A patra seara a adus pe scena si cele mai importante recitaluri. Nicole Scherzinger, Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans si Carla’s Dreams au inCANTAT publicul brasovean. De aceasta data, toti artistii au ridicat spectatorii in picioare, in special Nicole Scherzinger si Carla s Dreams.  In primele patru seri, un rol important in cadrul festivalului, l-au avut si Ionel si Andrei Tudor, care au coordonat cu maiestrie orchestra.

Ultima seara a fost ”cireasa de pe tort”, chiar daca a fost seara de folclor. A fost seara cand spectatorii au trait la intensitate maxima cantecele patriotice sustinute de nume grele ale muzicii populare romanesti. Emotii mari si lacrimi in ochi atat pentru artisti, cat si pentru spectatori. A fost cea mai buna seara din punct de vedere emotional. De asemenea, nu trebuie uitata Iuliana Tudor, de departe cea mai buna prezentatoare a evenimentului. A fost cu 10 clase peste Iulia Vantur, ca sa nu mai vorbim despre Ilinca Avram sau Gabriel Garko. O aparitie distinsa, o prezentatoare buna, un spectacol reusit din toate punctele de vedere.  Nicolae Botgros si orchestra Lautarii au fost, ca de fiecare data, la inaltime, ridicand lumea in picioare.  Aplaudati minute in sir au fost si Grigore Leșe, Damian Drăghici și Alex Calancea Band, Nicolae Furdui Iancu, Paul Seling.

De asemenea, în anul celebrarii Centenarului Marii Uniri, TVR a adus pe scenă artisti din toate regiunile istorice ale tarii, nume sonore ale folclorului: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătărețu și Viorica Macovei.

Pentru Smarada Vornicu, cea care s-a ocupat de organizate, numai felicitari ca a reusit intr-un timp scurt sa faca lucruri marete. Insa, sa fie mai atenta pe viitor la alegerea prezentatorilor, la presa pe care a ”fugarit-o” sa urmareasca concursul sub o macara(chiar au trebuit sa si voteze, astfel ca au tras concluziile de dupa utilaj…) Unii dintre jurnalisti nici nu au mai apucat sa voteze din cauza problemelor tehnice…Si, sa nu uitam de cei care s-au ocupat de comunicare. Au fost cam praf. In a patra zi a concursului au trimis invitatie pentru deschiderea evenimentului…si multe altele. Cam astea au fost sincopele TVR.

Sa nu uitam nici juriul care a premiat o romanca pentru ”cea mai buna interpretare a unei melodii romanesti”. Poate ca ar fi meritat un cantaret strain acest premiu, nu o vorbitoare de limba romana. Insa, probabil a existat o compensatie, avand in vedere ca Raluca Blejusca(fosta Angels) a avut probleme cu sunetul cand a cantat. Aprecieri pentru muzicianul Madalin Voicu, dar aici credem ca s-a cam pripit cu acordarea premiilor. In rest, pentru ca nu avem studii in muzica, nu ne pronuntam…

Felicitari pentru jandarmi si pompieri care au fost la inaltime(nu doar cei din Casa Sfatului 🙂

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: