Concert simfonic cu tematica muzicala ruseasca la Filarmonica Brasov

 Joi, 16 Noiembrie, ora 19.00, Filarmonica Brașoveană propune iubitorilor muzicii clasice un concert  simfonic cu  tematica cunoscută a muzicii școlii rusești. Valsul fantezie” sau  valsul din suita „Masquerade” sunt o parte din lucrările ce vor fi interpretate de Orchestra Simfonică brașoveană. Un moment deosebit îl aduce prezența instrumentală de exceptie. Vom putea audia instrumentul folcloric armenesc – duduk-ul – instrumentul de suflat din lemn de cais, cu o sonoritate aparte, fiind considerat foarte asemănător cu tonalitatea  vocii umane. Datorită sunetului aparte, a fost folosit în coloana sonoră a unor capodopere cinematografice și a altor filme de succes.

Interpretul solist care va face cunoscută această expresivitate specifică, străbătută de filonul folcloric armean va fi Cosmin Bălean, singurul roman care interpretează la duduk alături de Orchestre Simfonice.

Maestrul acestei frumoase „ceremonii” muzicale este un bun colaborator al Filarmonicii brașovene, cunoscutul dirijor, Radu Popa care, în afara relației profesionale, a dezvoltat cu aceasta o relație interumană apropiată ce contribuie și mai mult la o bună armonizare a programului concertului din aceasta săptămână.

Așadar, concertul va fi un dar muzical oferit publicului de catre Orchestra Simfonică brașoveană, înainte de plecarea în Japonia, unde aceasta va susține mai multe concerte.

 PROGRAM:              

A. Haciaturian – Vals din suita „Masquerade”

H. Anassian – Concert pentru duduk și orchestră

M. Glinka – „Vals fantezie”

S. Prokofiev – Simfonia I op. 25 „Clasica”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: