Concert dedicat Zilei Internaționale a Femeii – dirijat de celebrul maestru Ilarion Ionescu – Galați!

Cunoscut și apreciat pe marile scene ale lumii, dirijorul Ilarion Ionescu – Galați a făcut o atmosferă de zile mari la Filarmonica brașoveană, Vineri, 9 martie 2018, cu ocazia concertului ce a sărbătorit Ziua Internațională a Femeii. La cei 80 de ani trecuți, artistul este o prezență activă și plină de energie pe scenă, mobilizând de altfel, nu doar orchestra simfonică, ci și sala, publicul fredonând anumite piese sub impulsul dirijoral al maestrului.

Violonistul acestei seri speciale a fost nimeni altul decât Florin Ionescu – Galați, fiul maestrului Ilarion Ionescu – Galați.

 

Împreună pe afiș, dar separat în concert, aceștia au impresionat si emoționat  publicul, talentul și carisma celor doi – tată și fiu – a încântat auzul și sufletele melomanilor prezenți în sala de concert.

„Prin cele 4 corzi pe care le are vioara încerc să vorbesc cu publicul, fără să le spun de la ce literă plec și cu ce literă voi încheia. Îi las pe ei să descopere, să-și găsească propriul limbaj. Greutatea unei piese nu constă atât în tehnica, ci în creația ei. Arta, vibrația, emoția, paleta infinită de culori sonore…Toate acestea generează acel impact asupra publicului care le și aduce satisfacția. Toți facem o umbră pe pământul asta…depinde ce rămâne în condensul ei atunci când aceasta dispare. Încerc să las ceva favorabil, o amintire plăcuta celor care m-au ascultat.” – declara Florin Ionescu – Galați.

 

 

În concordanță cu atmosfera de sărbătoare a concertului de Vineri, 9 martie 2018, directorul Filarmonicii brașovene, Anton Niculescu, a acordat maestrului Ilarion Ionescu – Galați distincția de Dirijor de Onoare al Filarmonicii Brașov. “Maestrul se confundă cu aceasta orchestră de mai bine de jumătate de secol, ducând faima Filarmonicii și Brașovului în întreaga țară și peste hotare.” – (Anton Niculescu)

Felul plăcut, elegant și profesional cu care maestrul dirijează concertele îl fac iubit și admirat de public, acesta fiind un muzician de aleasă calitate, spontan, autentic, cu o gestică elegantă.

            Prezența acestui duo, tată – fiu, a fost o surpriză plăcută pentru publicul brașovean, sala de concert devenind neîncăpătoare. Însă, de această dată, evoluția celor doi artiști s-a dorit a fi un gest de curtoazie la adresa numeroaselor admiratoare ce au sărbătorit prin participarea la concertul organizat de către Filarmonică.

Alexandra Grancea

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: