Comprest organizează activități în diferite locuri din Brașov, în cadrul FOV

Unul dintre obiectivele majore în domeniul protecției mediului ale companiei COMPREST SA, principalul operator care prestează servicii de salubrizare în Municipiului Brașov, este asigurarea unui mediu sănătos și echilibrat ecologic pentru comunitatea locală în mijlocul căreia își desfășoară activitatea .

De aceea, toate activările planificate a fi realizate în cadrul evenimentului „FORUMUL ORAȘELOR VERZI”, organizat de Primăria Municipiului Brașov, în perioada 6-12 septembrie 2021, au ca scop principal informarea, conștientizarea și educarea participanților, atât a copiilor, cât si a adulților, în vederea adoptării unui comportament ecologic, prin accentuarea importanței colectării selective a deșeurilor reciclabile.

Activitățile organizate de COMPREST în cadrul acestui eveniment vor fi unele de tip educativ, interactiv și adaptate publicului țintă (copii sau adulți).

In acest sens vom desfășura 3 ateliere cu tematici specifice in domeniul protecției mediului:

Atelierul de desene pe asfalt va consta în realizarea unor imagini  la care se vor utiliza dopuri colorate de la PET-uri, urmărind o  tematică de mediu. Vor fi implicați copii cu vârste cuprinse între 7-10 ani și se va desfășura în data de 12.09.2021, între orele 10°°-12°° în Parcul Nicolae Titulescu (promenada). Toți participanții vor primi diplome și medalii.

Cel de-al doilea atelier va consta în realizarea de lucrări din materiale reciclabile (hârtie-carton, plastic, metal), și  va avea loc duminică, 12.09.2021, între orele 14°-16°°.  Scopul principal îl reprezintă conștientizarea și informarea celor mici  asupra modului de gestionare a deșeurilor reciclabile, dar și  stimularea  creativității acestora. Compozițiile, realizate din materiale reciclabile, vor fi prezentate într-o  expoziție la finalul atelierului, toți participanți urmând a fi recompensați cu diplome și medalii.

Prin atelierele educative privitoare la colectarea separată  pe care le vom desfășura în fiecare zi a evenimentului, ne dorim să accentuăm  importanța colectării selective a deșeurilor, astfel încât mediul înconjurător, dar și resursele naturale să fie protejate. În cadrul acestui atelier va fi prezentat în detaliu fluxul deșeurilor, de la precolectare, la colectare și transport,  sortare, valorificare/reciclare și în final eliminare. În perimetrul atelierului, vor putea fi expuse recipiente specifice tipurilor de deșeuri municipale (pubele, eurocontainere, saci) și vor fi oferite informații legate de destinația acestora. Vor fi  organizate jocuri  interactive cu participarea publicului (bowling si  X si 0 – cu popice realizate din pet-uri, aruncări la cos- pubelele pentru precolectarea deșeurilor). Atelierele sunt adresate tuturor categoriilor de vârsta și vor avea loc pe Aleea de sub Tâmpa, în perioada 6-12 septembrie, între orele 10°°-12°°. În cadrul atelierului se vor acorda premii pentru participanți: șepci, pixuri, brelocuri.

Pe lângă activitățile proprii, vom  fi alături de Asociația „Tot mai verde”, în proiectul „Hai pe 2 roți”, inițiat de una dintre câștigătoarele concursului de proiecte organizat de Municipiul Brașov, cărora le vom pune la dispoziție jaloane colorate din materiale reciclabile, sporind astfel impactul reutilizării unor materiale rezultate din gospodăriile noastre. Organizatorii au ca obiectiv încurajarea unui număr cât mai mare de persoane care  să utilizeze bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport, iar noi, ca parteneri, dorim să sprijinim acest proiect, în vederea sublinierii potențialului pe care aceste mijloace ecologice de deplasare îl oferă unui mediu mai curat.

 

În cadrul evenimentului FORUMUL ORAȘELOR VERZI, prezența noastră va fi completată de parteneriatul cu LASERE CONEXIUNI, urmând a fi realizate proiecții laser de mari dimensiuni, menite sa atragă atenția întregului oraș asupra evenimentului. Acestea vor fi vizibile in perioada 09-11.09.2021, in intervalul orar 21-24, in zonele Parc, Livada Poștei, Mureșenilor și Piața Sfatului.

O altă importantă colaborare este participarea la atelierului educativ al asociației AGAPEDIA, „Cartierul tău e casa ta!” pe care îi susținem în activitățile de  organizare a  unor jocuri de grup, exerciții interactive, film tematic în aer liber, suvenir și diploma de participare pentru un grup de 20 de copii interesați de protecția mediului.

„Noi, Comprest, credem că, împreună cu utilizatorii serviciilor noastre, putem fi schimbarea în ceea ce privește tranziția către un mediu curat. Personal, m-am alăturat de curând echipei și printre motivele esențiale ce m-au determinat să fac acest pas au fost împărtășirea unor valori comune ca integritate, asumare și expertiza pe care știu că societatea Comprest le-a susținut permanent în lunga sa perioadă de activitate. De asemenea, obiectivul privind dezvoltarea colectării selective, pe care Comprest și l-a stabilit ca prioritate, este determinant în convingerea mea că împreună putem face diferența pe termen scurt si mediu. În aceste condiții, implicarea noastră în cadrul FOV și susținerea Primăriei Brașov în acest eveniment a fost o decizie naturală, urmând a fi un partener de încredere atât cu servicii de salubrizare și sistematizare rutieră în cadrul forumului, cât și prin implicare directă în evenimente susținute exclusiv de Comprest sau activări comune alături de Primăria Brașov”, a declarat Alexandru Tanase, director general Comprest.

“E o bucurie pentru noi că furnizorii de salubritate din Brașov s-a alăturat Forumului Orașelor Verzi. Este încă un semnal pozitiv că vom colabora din ce în ce mai bine pentru a implementa cu succes soluțiile de colectare selectivă a deșeurilor, o măsură foarte necesară la nivelul întregului oraș”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Partenerii instituționali ai municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Detalii despre programul Forumului Orașelor Verzi găsiți pe www.fovbv.ro.

One thought on “Comprest organizează activități în diferite locuri din Brașov, în cadrul FOV

 • 26 august 2021 la 8:59
  Permalink

  aa, excuse me, cu toata dragostea, Alexandru, in loc de ‘lasere, trotinete, desene pe asfalt, diplome’ (xeroxate de 2 lei), si alte povesti, nu mai bine scoateti toate containerele si ce mai aveti, cate o saptamana, in cartiere, prin intersectii sa mai arunce lumea gunoaie, lucruri inutile, ce mai are prin case, curti pt ca dupa cum stiti nu toata lumea are salarii europene sa plateasca 292 lei/mc sau 240lei/mc sa scape de niste deseuri care nu intra in sacii aia colorati, sau nu sant reciclabile.
  Sa plateasca primaria toata actiunea ca are de unde. Adica sa nu se mai cheltuiasca bani pe flori si mobilier urban aiurea, irigatii in sensuri giratorii, beculete fara numar in centru si multe alte cheltuieli degeaba sau cu dedicatie.
  …si explicati la lume directiva ue prin care tone de deseuri menajere, si periculoase au intrat in Ro si cate tone in ultimii 15 ani, unde au ajuns ? apoi cate masini, autobuze, camioane, vagoane, locomotive vechi din ue au intrat si circulat in Ro in ultimii 15 ani…
  cu liste: tone deseuri din Italia, Germania etc., cu numele firmelor straine si daca patronii au fost anchetati prin Italia sau alte tari, nr. autobuze, camioane, locomotive vechi si tara de provenienta, inmatriculate in Brasov – sa stie si copii si elevii aia pe care ai ametiti cu ‘desene pe asfalt, lasere, trotinete’

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: