Complex sportiv cu bazine de înot, saune, sală de recuperare la Făgăraș. Licitația a fost finalizată

Făgărașul va avea un complex sportiv ultramodern. S-a finalizat licitația pentru complexul sportiv cu bazin de înot acoperit, care va fi construit pe amplasamentul vechiului ștrand din parcul Regina Maria. Zilele acestea, Compania Națională de Investiții deliberează pentru desemnarea câștigătorului, urmând să semneze contractul de atribuire pentru începerea lucrărilor.
Clădirea, compusă din subsol, parter și un etaj, va găzdui: un bazin de înot mare cu 8 culoare, un bazin de înot mic (utilizat pentru antrenament, dar și de către copiii cu vârste mai mici de 5 ani), un bazin cu hidromasaj, tribune, saune (uscată, umedă și sărată), cabinet medical, sală de recuperare, vestiare, toalete (inclusiv pentru persoane cu dizabilități).
”Perioada coincide cu campania electorală, însă proiectul a fost început în 2016. Pentru că nu ar fi corect să fie diminuate eforturile din ultimii patru ani făcute de colegii mei, vă prezint punct cu punct care au fost pașii birocratici pentru ca acest proiect, în valoare de 18,3 milioane de lei, să ajungă aici. Vă rog să parcurgeți tot textul, ca să vă puteți face o idee despre „drumul” legal al unui proiect până la implementarea lui, când este vizibil în teren.
𝟐𝟎𝟏𝟔
1. În luna septembrie s-au făcut demersurile pentru includerea în Lista sinteză a obiectivului de investiții „Construire bazin de înot acoperit în municipiul Făgăraș, Șoș. Combinatului nr. 1A, Jud. Brașov”, pentru finanțare acordată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții (CNI).
2. În octombrie s-a aprobat predarea amplasamentului prin HCL nr. 113/19.10.2016.
𝟐𝟎𝟏𝟕
1. S-au făcut demersurile pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate.
2. S-a pregătit documentația tehnică pentru desființarea construcțiilor C2, C3 (bazin dezafectat și platforma betonată existente) – condiție obligatorie pentru astfel de finanțări.
3. S-a rezolvat situația juridică a amplasamentului, care a constat în alipirea a doua suprafețe – procedură necesară pentru astfel de investiții.
4. Se aprobă modificarea denumirii investiției, în urma recomandării CNI ( HCL 17/2017).
𝟐𝟎𝟏𝟖
1. S-a emis certificatul de urbanism pentru desființare.
2. S-a solicitat și s-a primit documentația tehnică, tema de proiectare și documentația tehnico-economică în faza de proiectare Studiu de Fezabilitate, în data de 23.07.2018.
3. S-au solicitat avizele necesare de la toți furnizorii de utilități (mediu, gaz, apă-canal, DSP, Ecoterm, Electrica, Salco Serv)
4. S-au aprobat documentația și indicatori tehnico-economici prin HCL 230/08.2018.
𝟐𝟎𝟏𝟗
1. S-a emis certificatul de urbanism pentru construire.
2. S-a solicitat și efectuat Studiul Geotehnic.
3. Compania Națională de Investiții a solicitat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, în urma emiterii Ordonanței de Urgență a Guvernului 114/2018, prin care salariile din domeniul construcțiilor au fost mărite la suma de 3.000 lei/lună, pentru un program normal de lucru (art. 71).
4. S-a refăcut documentația conform noilor norme și legislației în vigoare.
5. S-a aprobat noua documentație prin HCL 57/21.03.2019.
6. În data de 11.09.2019, s-a scos la licitație de către CNI serviciul de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică.
𝟐𝟎𝟐𝟎
1. În 28.02.2020, s-a semnat protocolul de predare-primire cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
2. În 16.04.2020 s-a anulat procedura de licitație de către CNI, urmând să se reia.
3. În 12.05.2020 s-a scos la licitație din nou de către CNI serviciul de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică.
4. S-au efectuat evaluările de calificare tehnică și financiară, pana în data de 02.09.2020.
5. În acest moment se află în faza de pregătire de semnare a contractului de atribuire.” a declarat Gheorghe Sucasiu, primarul municipiului Făgăraș.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: