Comitetul pentru Situații de Urgență convocat de primarul municipiului Brașov

În cursul acestei dimineţi, primarul George Scripcaru a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) pentru a discuta situaţia din acest moment de pe strada Molidului şi etapele următoare, precum şi ce măsuri trebuie întreprinse, în aceste zile, pentru a nu mai exista riscul prăbuşirii unor copaci pe domeniul public, cel puţin în zonele intens circulate.
În ceea ce priveşte str. Molidului, CLSU a aprobat ca sumele necesare pentru realizarea expertizei terenului din toată zona cuprinsă între C.D. Gherea şi capătul str.  Molidului să fie suportată de la bugetul local, iar expertiza privind structura de rezistenţă a blocului să fie suportată de către proprietari.
Totodată, primarul a precizat că aşteaptă până mâine propunerile de realizare a acestor expertize şi a proiectului de consolidare, pentru a putea propune Consiliului Local, în şedinţa de vineri, ca, pe lângă costurile privind expertizarea terenului, Municipalitatea să identifice soluţiile legale pentru a acoperi şi o parte din costurile pentru expertizarea clădirii şi pentru proiectul de consolidare. Astfel, Direcţia Fiscală şi Direcţia de Servicii Sociale vor face analizele  şi anchetele necesare pentru ca proprietarii aflaţi într-o situaţie mai dificilă din punct de vedere financiar, să fie sprijiniţi cu fonduri de către Primăria Braşov, în faza expertizei şi proiectului, urmând ca după eliberarea autorizaţiei de construire pentru consolidare, Municipalitatea să sprijine proprietarii care se încadrează într-o categorie socială defavorizată în identificarea resurselor necesare pentru consolidarea blocului.
CLSU a mai aprobat ca termenul până la care persoanele evacuate pot locui la Centrul pentru persoane vârstnice să fie 31.03.2018. În funcţie de durata lucrărilor de consolidare, acest termen poate fi prelungit sau redus.
Referitor la căderea celor doi arbori din zona „După ziduri“, CLSU a aprobat ca reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, cei ai Serviciului de Amenajare Zone de Agrement şi cei de la Regia Pădurilor Kronstadt să facă de urgenţă o analiză a copacilor din zonele intens circulate sau din zonele unităţilor de învăţământ şi, începând de astăzi, să îndepărteze toţi copacii care reprezintă pericol de prăbuşire. Primele  zone vizate sunt Aleea de După Ziduri şi cea de Sub Tâmpa.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: