Comisia Europeană a aprobat trei proiecte pilot inițiate de eurodeputatul PSD Răzvan Popa

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa anunță aprobarea de către Comisia Europeană a trei dintre proiectele pilot inițiate în acest mandat. Este vorba de peste 4 milioane de euro care vor fi alocați unor inițiative menite să ajute la creșterea competitivității IMM-urilor sau a eficienței administrației publice din statele UE. Răzvan Popa a inițiat, până acum, peste 20 de proiecte pilot destinate unor domenii de interes direct pentru România.
”Sunt deosebit de bucuros de această veste primită din partea Comisiei Europene. Am avut încredere că aceste inițiative sunt unele bune, fezabile, și care pot ajuta mult sectoarele cărora le sunt destinate. Încă de la începutul mandatului meu am avut obiectivul de a face propuneri care să ajute sectorul IMM și care să îmbunătățească activitatea administrației publice. Problemele de competitivitate din sectorul IMM sau necesitatea de a crește capacitatea administrativă a autorităților sunt probleme de care ne lovim și în România.
Datoria noastră, ca reprezentanți ai cetățenilor români în Parlamentul European, este să avem inițiative care să vină în sprijinul acestora. De asemenea, trebuie să facem ceea ce depinde de noi pentru ca restul instituțiilor europene să aibă, la rândul lor, astfel de proiecte” a declarat Răzvan Popa.
Comisia Europeană a aprobat finanțarea a trei dintre proiectele pilot inițiate de eurodeputatul PSD Răzvan Popa, finanțare care însumează în total 4 milioane de euro. Cele trei proiecte se referă la reutilizarea standardelor digitale, pentru a sprijini sectorul IMM; o platformă integrată de servicii, destinată atât sectorului de afaceri, cât și simplilor cetățeni; împărtășirea de date între administrațiile publice din statele UE.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: