Comentariu de polițist: ”Fac o postare unde fac caca eu și una unde papi tu”

Statutul de polițist a devenit opțional pentru unii angajați din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Deși polițiștii ar trebui să aibă o conduită aparte, să fie un exemplu pentru cetățeni, mulți dintrei ei nu dau doi lei pe uniforma pe care o îmbracă. Își atacă șefii pe rețelele de socializare, fac comentarii deplasate, incită la infracțiuni sau comentează teme politice. Este de înțeles de ce în ultimii ani, polițiștii au devenit ținta ironiilor. Ba își pierd arma din dotare la intervenții, ba primesc șpagă, ba distrug locuințele unor români din ”greșeală” pentru că ajung la altă adresă, ba victimele unor nebuni ajung în mormânt pentru că intervenția lor este de tot râsul.

De vină sunt și șefii de la Inspectorate sau cei din conducerea MAI care tolerează acest comportament de maidan.

Clar, nu trebuie băgați în aceeași oală toți polițiștii, sunt oameni și oameni ca în toate domeniile. Însă, din cauza ”ieșirilor în decor” ale unor colegi, au de suferit toți. Cum unora li s-a urcat vedetismul la cap, fără să țină cont că mulți dintre fani fac parte dintr-o categorie de needucați, fac orice ca să iasă în evidență. Nu vorbim despre scriitori, ci de povestitori de glumițe ieftine. Unii polițiști încă nu au înțeles că nu pot fi și circari și în uniformă pentru că cele două se bat cap în cap. Vrei să stai la taclale cu toți internauții, te faci vlogger, nu mânjești haina de polițist.

Din păcate, unii polițiști plătesc în fața șefilor pentru mici greșeli, timp în care unii, de ani buni, își bat joc de această meserie, dar sunt ignorați de șefi, de frică sau, din interes. La Brașov, ”ieșirile în decor” ale unor polițiști sunt la ordinea zilei, însă conducerea IPJ tace mâlc…Nu s-au luat măsuri nici când au fost atacați inclusiv șefii instituției, totul merge închis din diverse motive. Partea proastă este că nici conducerea MAI nu e mai departe, deși derapajele unor polițiști sunt vizibile zi de zi. Oare aceștia mai pot fi numiți polițiști când au un comportament asemănător huliganilor de pe stadioane?

Într-o altă ordine de idei, în urmă cu câteva zile, polițistul Marian Godină s-a luat la ”trântă” cu un internaut. Doar că, nivelul conversației lasă de dorit pentru un polițist. ”fac o postare unde fac caca eu și una unde papi tu” îi răspunde Godină unui ”fan”. Oare IPJ Brașov chiar nu vede ce fac polițiștii din curtea instituției? Dreptul la exprimare e una, iar statutul polițistului este alta. Chiar dacă este în timpul liber, tot polițist este, nicidecum vreun huligan pe stadionul de fotbal.

Interesant este de văzut ce vor spune reprezentanții MAI cu privire la acest comportament. De ce sunt tolerate astfel de derapaje care afectează clar imaginea polițistului român?

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: