Comemorare a militarilor israelieni și român care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică din anul 2010

Joi, 10 iunie, de la ora 12.00, în localitatea Șimon, județul Brașov, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de comemorare a celor șapte militari – șase israelieni și unul român – decedați în anul 2010 într-o catastrofă aviatică produsă în Munții Bucegi.

La ceremonie vor lua parte camarazi și membri de familie ai militarilor căzuți în misiune, precum și oficiali români și israelieni.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea regulilor impuse de pandemia de COVID-19.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la ceremonie sunt rugați să transmită până luni, 7 iunie, ora 17.00, pe adresa de e-mail presamapn@mapn.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 10 iunie, între orele 10.00 și 10.30, în localitatea Șimon (la capătul drumului forestier, în dreptul barierei aflată în proximitatea Monumentului dedicat militarilor care și-au pierdut viața în accidentul aviatic).

Din cauza accesului dificil la locul desfășurării activității, transmisiile în direct vor putea fi realizate doar cu mijloace portabile.

Persoană de contact: locotenent-colonel Constantin BĂLAN, tel.0732.634.341.

x x x

În urmă cu 11 ani, pe 26 iulie, un elicopter israelian de transport CH-53 Sikorsky al Forţelor Aeriene Israeliene (IAF), care avea la bord șase militari israelieni și unul român – căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea – s-a prăbuşit în Munţii Bucegi, în zona Fundata-Zărnești.

Aeronava participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, care s-a desfășurat la aerodromul Boboc, având ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Biroul presă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: