Colina Universitatii: Pe aici nu se trece! (FOTO)

Odata cu inceperea noului an universitar 2018-2019 au fost repuse in functiune barierele de pe Colina. Accesul profesorilor se face pe baza legitimatiei de serviciu, codata electronic de departamentul IT al UnitBv. In sfarsit, dupa bariere au fost decongestionate stradutele, nu mai sunt zeci de masini aliniate haotic chiar in dreptul semnelor de Stationare interzisa, nu mai sunt emotii cu strecuratul si sifonarea masinilor.

O cu totul alta situatie e inainte de bariere. Studentii posesori de autoturisme au fost cei mai surprinsi. Pe aici nu se trece! Chiar nu se mai poate trece fara card de acces. De la enervare la consolare nu exista alta traiectorie. Modestul sens-giratoriu de pe Colina a devenit neincapator pentru masinile studentilor si taximetristilor.

Mai mult, situatia e ingrijoratoare pe drumul inspre si dinspre Colina (str. Universitatii). Zeci de masini  sunt parcate in dreptul semnelor de Stationare interzisa. Cum exista o singura banda pe sens, a crescut substantial riscul de accidente rutiere. Urmeaza iarna, iar masinile de dezapezire nu pot zbura si nici nu se pot subtia.

Iar cum la noi soferul-bizon nu e o specie pe cale de disparitie ci se cloneaza din abundenta, masinile urcate pe trotuare devin un risc iminent pentru pietonii care trebuie sa le evite si se trezesc pe sosea.

Indemnam Politia Rutiera sa isi faca datoria si sa verifice daca Stationarea interzisa mai are valoare legala sau a devenit doar o amintire nostalgica.

ADRIAN TATU

One thought on “Colina Universitatii: Pe aici nu se trece! (FOTO)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: