Coliban se plânge pe facebook că profesorii din Brașov le solicită părinților bani pentru ”dotări igienico-sanitare în școli”

Primarul Allen Colban susține că mai mulți părinți s-au plâns că li s-au cerut bani pentru săpun lichid sau hârtie igienică. Imediat primarul și-a pus angajații instituției să-i facă repede o postare pe facebook, cu un cartonaș frumos, na, să dea bine în fața brașovenilor. Oare pentru asta plătesc locuitorii orașului salariile unor angajați din Primăria Brașov, pentru ca aceștia să se ocupe de grafica primarului Coliban? Fără poză, părinții nu pot fi informați despre aceste aspecte?
”În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în școli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări:
👉Sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinții nu trebuie să dea bani pentru îmbunătățirea actului școlar în incinta unităților școlare. “Fondul Clasei” nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal.
👉Primăria Municipiului Brașov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituției școlare.
👉Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unitățile de învățământ prin care este evidențiat următorul fapt: “în cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitați fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare”
Îi rog pe toți directorii unităților de învățământ din Municipiul Brașov să se folosească de această adresă, să solicite fonduri suplimentare, dacă este nevoie și să-i informeze pe profesori că nu este tolerabilă cererea de fonduri de la părinți.
Îi asigur pe părinți că unitățile de învățământ au toată susținerea Primăriei și au la dispoziție toate fondurile necesare unei bune funcționări!”, se arată în postare.
foto: Primaria Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: