Coliban îl laudă pe fostul primar Scripcaru pentru că a dus Brașovul pe locul I pe țară la capitolul măsuri luate împotriva poluării

Deci, Brașovul nu mai pute!

Felicitări fostului primar George Scripcaru!
Primarul Allen Coliban îl laudă indirect pe fostul edil al Municipiului Brașov, George Scripcaru, pentru lupta împotriva poluării. Într-un top al orașelor care au luat măsuri în ultimii doi ani pentru reducerea poluării, Municipiul Brașov se află pe locul I, și totul se datorează fostului primar.
Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai avem drum lung până când să putem spune că avem un aer de bună calitate.
După cum menționează și raportul, factorul decisiv în determinarea calității aerului este legat de cum se realizează transportul în interiorul orașului.
Mașini multe, diesel și vechi = aer plin de particule în suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauză de îmbolnăvire de cancer conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului).
Ca să vă faceți o idee legată de cât ne costă slaba calitate a aerului, raportul de față precizează că un bucureștean pierde 3000 de euro pe an din cauza poluării…
Iată câteva recomandări pentru noi, administrațiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate:
> Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice.
> Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.
> Scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin
> Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celora care nu poluează.
> Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris).
Unele dintre măsuri sunt deja luate la Brașov, altele sunt în pregătire (transport în comun electric 100%, transport pe șine, piste de biciclete, mai multe spații verzi, campanii de informare).
Vă asigur că pentru mine și consilierii locali USRPLUS combaterea poluării este o prioritate a acestui mandat.
Ce opinie aveți legat de interdicțiile propuse în recomandări?
se arată într-o postare a primarului Allen Coliban.

2 comentarii la „Coliban îl laudă pe fostul primar Scripcaru pentru că a dus Brașovul pe locul I pe țară la capitolul măsuri luate împotriva poluării

 • 24 martie 2021 la 9:19
  Permalink

  Alo, dle Coliban: care sunt măsurile alea împotriva poluării Brașovului?! Nu cumva metoda voastră tâlhărească de a băga vată-n nas tuturor celor 5 stații de măsurare a poluării?!

  Răspunde
 • 24 martie 2021 la 11:32
  Permalink

  In sfarsit sintem si noi pe primul loc intr-un clasament al oraselor romanesti,pentru ca in mod normal sintem pe un “binemeritat” si sigur loc 8 ,dupa Bucuresti,Cluj,Timisoara,Iasi,Craiova,Galati,Constanta…😃😃😃

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: