Cod portocaliu de zăpadă și viscol și pentru Brașov și Sibiu

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de astăzi, 17 ianuarie a.c., ora 18.00 și până maine, 18 ianuarie a.c., ora 20.00 va intra în vigoare avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU, fiind prognozate vânt puternic și ninsori viscolite pentru zonele montane.

Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților. Totodată, au fost verificate și sunt pregătite pentru misiuni în zone greu accesibile atât șenilata cu capacitate de trecere mărită, dar și autospeciala pentru transport personal și victime multiple (ATPVM). Misiunile de acordare a primului-ajutor calificat vor fi asigurate de către echipajele de paramedici SMURD și terapie intensivă mobilă.

ISU SIBIU a înștiințat toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații. Totodată, la nevoie, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele afectate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative. Evoluţia efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, recomandăm celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Slt. Ramona NISTOR

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: