Cod galben de ninsori, vânt și polei la Brașov până mâine la 12

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, cu interval de valabilitate 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, care include și zona de sud și sud-est a județului Brașov.
Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali. Se va forma polei pe arii extinse în sud-estul Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei și nord-estul Munteniei.
”În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”, precizează ANM.
De asemenea, într-o informare meteorologică valabilă în intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00, se menționează: ”Temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: