Cod galben de ninsori la Brasov

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri o informare meteo de vreme rea, vânt puternic şi ninsori abundente, pentru 12 judeţe. Perioada de avertizare este 14-15 februarie. Potrivit ANM, se vor semnala  precipitaţii în extindere, moderate şi local însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.
Miercuri vor fi ninsori abundente, local viscolite, şi se va depune un strat consistent de zăpadă, în judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, potrivit meteorologilor.   Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.

Pentru intervalul 14 februarie, ora 11:00 – 15 februarie, ora 11:00, un al doilea Cod galben vizează ninsori şi viscol în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.   În intervalul menţionat, se vor semnala ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20 – 25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: