Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00, care vizează fenomene de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

 În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

Notă: În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

 

ATENȚIONATE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente valabil pentru mai multe județe din țară, printre care și Brașovul.

Meteorologii au emis un cod galben valabil de sâmbătă 28 august, ora 15:00 până duminică 29 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: