CNCAV propune renunțarea la vaccinul produs de AstraZeneca

Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea la importuri de ser AstraZeneca, având în vedere numărul scăzut de persoane care doresc să se imunizeze cu acest ser.

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, la nivel național nu sunt disponibile doze de la compania AstraZeneca, însă România va recepţiona o tranşă cu care urmează să finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză, a menţionat medicul.

Potrivit raportărilor CNCAV, au fost foarte multe zile în care nu s-a vaccinat nicio persoană cu serul AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare cu acest ser au fost vaccinate până acum 852.031 de persoane.

 

 

 

 

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: