Clujul surprinde din nou…Sisteme inteligente de colectare selectiva a deseurilor stradale. Brașovul încă ”doarme” (VIDEO)

Dacă în alte orașe mari din țară se derulează investiții și sunt prezentate cetățenilor proiecte noi, la Brașov încă se trăiește din amintiri. Pentru mulți brașoveni George Scripcaru a rămas ”ăla care a făcut mai mult decât Ghișe”…și cam atât pentru în ultimii ani primarul mai mult a fost implicat in scandaluri de corupție decât în derularea unor proiecte.

Astfel s-a ajuns ca din zona Ardealului, Brașovul să fie codaș la capitolul dezvoltare. Mai mult decât atât, municipiul a devenit campion la poluare și mirosuri neplăcute.

În tot acest timp, Emil Boc, primarul Clujului implementează proiect după proiect. După ce a achiziționat tramvaie noi și autobuze electrice(pentru a doua oară), acum la nivelul orașului au apărut sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. La Brașov nu există prin cartiere nici colectare selectivă a gunouiului, despre sisteme inteligente…nici nu poate fi vorba.

Un alt primar care face treabă în orașul său este Ilie Bolojan din Oradea. Deja s-a publicat pe SEAP anunțul privind licitația pentru atribuirea contractului de execuției a unei parcări etajate cu 336 de locuri, din care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte 6 pentru motociclete. De asemenea, centrul istoric din Oradea a fost reabilitat cu fonduri europene, fiind printre cele mai frumoase zone din țară.  În Brașov încă mai sunt mesaje ”atenție, cad țigle”…

La Brașov s-au construit 2 parcări, una în centrul orașului, iar alta în Poiana Mică, dar în ambele sunt probleme…cu apa. Plus că în Poiana Mică nu parchează mai nimeni, fiind o investiție destul de păguboasă având în vedere că se plătesc bani grei pentru întreținerea ei. În parcarea de la Spitalul Militar, șoferii se plâng că locurile de parcare sunt destul de înghesuite, motiv pentru care mașinile ies din interior zgâriate.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: