Cine va fi proiectantul autostrăzii Brașov-Bacău

A fost desemnat proiectantul Autostrăzii Braşov – Bacău (A13). Viitoarea şosea de mare viteză care va lega Moldova de Ardeal va fi proiectată de către asocierea Search Corporation – Primacons Group, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

“A13 Bacău – Brașov are proiectant”, anunţă pe pagina sa de Facebook preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea, care nu precizează însă şi numele acestuia. Conform surselor ECONOMICA.NET, este vorba despre asocierea Search Corporation – Primacons Group. Amintim că în data de 1 august 2019 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului “Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat atunci cei trei ofertanţi:

1. INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.

2. Asocierea SEARCH CORPORATION SRL&PRIMACONS GROUP SRL

3. SC TPF INGINERIE SRL

Potrivit economica.net, valoarea estimată a contractului pentru SF și PT este de 29,84 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni. În ceea ce privește costurile construcției, autostrada Bacău – Brașov a fost estimată la 2,1 miliarde de euro, fiind cea mai ieftină variantă care să lege Moldova de vestul țării.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: