Cine sunt candidații partidelor la alegerile parlamentare

Se apropie alegerile parlamentare, iar partidele isi fac listele cu candidati. Ca intotdeauna, este bataie mare pe locurile caldute din parlament.

PNL inca nu a batut lista in cuie, dar favoriti sunt Mihai Vestea, Gabriel Andronache si tanara Mara Mares. Daca primii doi vin cu ceva in spate, Mara Mares nu a rupt gura targului in cei 4 ani petrecuti in Parlament, mai mult, a fost subiectul unor scandaluri decat a unor proiecte de lege. Singurul ei avantaj este ca este lider la TNL si presedintele Orban ii va gasi un loc si “mezinei”.  Mihai Vestea posibil sa fie cap de lista. Deputatul Gabriel Andronache are la randul lui sustinerea conducerii de la centru, dar si experienta in Parlament, fiind unul dintre cei mai apreciati alesi liberali. Drept dovada ca PNL a vrut sa il puna Secretar General al Guvernului, doar ca a refuzat pentru a continua munca pe Parlament. Mihai Vestea este sprijinit de conducerea PNL Brasov, fiind de asemenea apreciat la nivel local.

La PSD vor fi pe primele 3 locuri Marius Dunca, Roxana Minzatu si Marian Rasaliu. Cum pentru actuala conjunctura politica, Marian Rasaliu a scos un scor bun la alegerile locale, este sustinut pentru un loc. La Roxana Minzatu nu mai este loc de comentarii, fiind printre cei mai activi si apreciati parlamentari.

La Pro Romania candidatul sigur este Mihai Mohaci, care a reusit sa scoata un scor bun la alegerile locale cu judetul. Acesta a fost tras in jos de municipiu. Are o bogata experienta politica si este varianta cea mai buna. Posibil sa fie un candidat si din partea ALDE, dar scorul de la alegerile locale a lasat de dorit.

La PMP lucrurile sunt mai complicate. Ori candideaza viceprimarul Mihai Costel, ori va fi adus un candidat de la Bucuresti. Este vehiculat si numele lui George Scripcaru. Daca acesta se decide sa candideze, va da o lovitura PNL, pentru ca va lua din voturile acestui partid. Depinde si daca de la Bucuresti i s-a aratat “pisica” pentru a-l descuraja sa candideze.Cert este ca daca vrea sa le dea o palma liberalilor pentru ca nu il lasa sa candideze din partea lor, poate sa o faca.De asemenea, se vorbeste despre o candidatura a lui Robert Turcescu.
De la USR cunoscut este Tudor Benga, dar si el mai mult pentru transmisiunile live din Parlament decat pentru activitatea sa. Ceilalti de pe lista sunt oameni noi, necunoscuti. Cat despre modul de a “sorta” candidatii, USR a ajuns mai rau decat partidele vechi, drept dovada scandalurile din Bucuresti care s-au lasat cu demisii.
Din partea UDMR posibil sa candideze tot Atilla Kovacs sau Isabella Ambrus.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: