Cine a trântit meciul ”FC Brașov” în ședința Consiliului Local

Meci puternic încins astăzi în Consiliul Local Brașov, terminat la egalitate între consilierii coaliției USR și PNL. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aderarea Municipiului Braşov la Asociaţia Clubul Sportiv Steagul Roşu Braşov, proiect inițiat de liberalul Sebastian Bădulescu. Ca să nu rămână mai prejos, primarul Coliban a venit și el cu un proiect suplimentar pe ordinea de zi, prin care se dorea înființarea unei asociații sportive.Cu alte cuvinte, liberalii au mers pe o asociație care deja există, useriștii pe una nou înființată.

Astăzi putem demara procedura de înființare. Așa cum am discutat și în ședințe, cred că este dorința noastră, a tuturor, s-a discutat mult pe tema asta. Soluția din punct de vedere legal este de a face un club nou. Înființarea acestui club să se facă cu 3 membri fondatori.Am reușit să obțin denumirea de la Ministerul Justiției. FC Argeș a trecut printr-un proces asemănător, deci avem un model. Este urgentă înființarea acestui club”, a spus primarul Allen Coliban.

De partea cealaltă, liberalii consideră inoportună înființarea unei noi asociații când există deja o soluție.

În primul rând, vreau să vă spun că în aprilie am depus o cerere de denumire, dar a fost respinsă cererea. În 6 mai 2021 am revenit cu o nouă cerere, dar am primit din nou negație. În data de 14 mai, domnul primar a depus o cerere cu o altă denumire și a fost aprobată. Vreau să precizez că acest club pe care doriți să-l înființăm astăzi nu are nicio șansă să fie finalizat în mai puțin de 2 luni. Nu văd rostul înființării. Ce ați făcut este o inginerie. Ce am propus noi este altceva. Această asociație la care dorim să aderăm, termenul durează 2 săptămâni. Până în 30 iunie trebuie să depunem documentația la FRF. Nu există nicio problemă să preluăm locul de la Corona Brașov. Din membrii fondatori pot face parte și SR Brașov și Kids Tâmpa, dar și alții. Noi vrem să facem totul în favoarea cetățenilor.”, a spus Sebastian Bădulescu.

În meciul dintre USR și PNL a intervenit și PSD, mai mult ca arbitru.

Suntem aici să apărăm interesele tuturor brașovenilor, nu ale unei entități sau a unui club, așa cum se încearcă acum. Nu puteți spune că toți brașovenii sunt cu o echipă pentru că nu este așa. Brașovenii sunt mulți și au diferite preferințe în materie de fotbal.Ați făcut o majoritate, vorbiți între voi, armonizați-vă, apoi veniți în fața brașovenilor cu ceva concret. Eu vreau să vă întreb, domnule primar, în cât timp această asociație va fi înființată și dacă nu se încadrează în termen ce se întâmplă? Noi am fost sunati la ora 12.00 sa ni se spună despre acest proiect.Vreți acum să îl votăm. Dacă nu este o grabă, eu propun să discutăm subiectul la următoare ședință. Până atunci vedem despre ce este vorba. ”, a comentat Lucian Pătrașcu.

Imediat după intervenția consilierului PSD, a avut loc un episod de-a dreptul amuzant. Deși Lucian Pătrașcu este economist, primarul Allen Coliban îl tot numea…jurist și îi reproșa că nu are cunoștințe în domeniu.

Într-o altă ordine de idei, useristul Allen Coliban a încercat să îi convingă pe consilieri că în Brașov există un singur club de fotbal față de care și-a arătat simpatia și susținerea în repetate rânduri. Consilierii PNL și PSD i-au atras însă atenția că nu toți brașovenii sunt suporterii acestei echipe, iar interesul aleșilor locali este acela de a lua o decizie care să îi mulțumească pe toți brașovenii, nu doar pe unii. Valeriu Vătavu de la PNL chiar a solicitat primarului să aibă o atitudine corespunzătoare și declarații echilibrate. ”Nu putem face o diferență între suporteri. Că sunt ai mei, ai dumneavoastră sau ai altcuiva”, a adăugat consilierul local.

Și cum la fotbal se pricepe toată lumea, în discuții a intrat și viceprimărița Flavia Boghiu, care totuși a recunoscut că nu este microbistă. Însă, trebuia să ia cineva și apărarea primarului, având în vedere că ceilalți consilieri USR nu s-au băgat.

Intervenția de final i-a aparținut viceprimarului Sebastian Rusu.

Asist de o ora jumatate la dezbateri care puteau fi altfel. Sunt niste ambitii si nu vizeaza țelul nostru, să avem echipa Brașovului. Dacă nu ne mișcăm repede, secția de la Corona se va desființa, vor rămâne oameni pe drumuri. Probabil unii își doresc asta. Să negăm tot ce este bun? Fiind implicat în acest fenomen, cred că trebuie să unim aceste echipe. Domnul Răzvan Lucescu m-a sunat și mi-a spus. Era în Italia cu ceva treabă și mi-a spus că banii pe care i-a dat au fost pentru FC Brașov, pentru o singură echipă. Mi-a spus clar:”Uniți sub FC Brașov toate cluburile!” Am discutat și cu fotbaliși de la SR Brașov care agrează această variantă de a înființa FC Brașov. Totul a fost făcut în pripă, dar dacă nu vrem să pierdem locul în liga a doua, atunci a trebuit să facem asta. Am discutat și cu vicepreședintele FRF despre acest subiect. Văd că facem declarații și ne învârtim în jurul cozii în loc să facem ceva concret. Vrem să intrăm în liga a doua sau să rămânem în liga a treia?Hai să nu ștergem cu buretele tot ce a fost. Haideți să avem echipa fanion a Brașovului!”, a spus Sebastian Rusu.

Ciudat este că la vot, proiectul inițiat de primarul Coliban a fost respins cu 7 voturi împotrivă, 6 abțineri și 10 voturi pentru. La proiectul liberalilor, au fost 10 voturi pentru, 10 împotrivă și vreo 3…care nu au apărut pe nicăieri deși, consilierii susțin că au votat pentru…

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: