Cinci copii de la Centrul de Plasament Sf. Stelian din Ghimbav, confirmați pozitiv cu visurul COVID-19

Cinci copii de la Centrul de Plasament Sf Stelian din Ghimbav au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, pozitiv a fost depistat și un angajat al instituției.

”În acest moment, 5 beneficiari ai centrului, din care 4 asimptomatici, și un angajat au fost depistați pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Da, șase beneficiari ai centrului au fost plecați în tabără. La momentul revenirii în centru, toți cei șase copii care au participat în tabără au fost izolați, nepermițându-de să intre în contact cu niciun alt beneficiar sau angajat al centrului, conform procedurilor interne. Facem mențiunea că înainte de a permite copiilor să plece în această tabără ne-am asigurat pe de o parte că fiecare dintre copii este apt din punct de vedere medical să participe la această activitate și pe de altă parte că organizatorii au luat toate măsurile impuse de legislația în vigoare în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2”, a spus Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov.

Surse din interior susțin că înainte de revenirea copiilor din tabără, toți angajații centrului sus-menționat au fost trimiși de către conducerea DGASPC Brașov pentru testul covid19 la un laborator de analize unde s-au recoltat probe, rezultatul fiind negativ pentru toți cei testați până în acel moment. După revenirea copiilor din tabără, unul dintre copii avea febră mare, se simțea foarte rău și a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe rezultatul fiind pozitiv. Alți patru copii reveniți din tabără au fost duși la o clinica privată unde s-au recoltat probe, rezultatul a fost pozitiv. Educatoarea care i-a însoțit în tabără a fost testată și ea, confirmarea testului fiind : pozitiv. Iar alte câteva zeci de persoane, angajați ai centrului, așteaptă acum cu sufletul la gură rezultatul testelor.

Întrebarea este, dacă se cunoștea faptul că în Brașov numărul cazurilor confirmate de COVID-19 este destul de mare față de alte orașe din țară, de ce au fost lăsați copiii în tabără?

One thought on “Cinci copii de la Centrul de Plasament Sf. Stelian din Ghimbav, confirmați pozitiv cu visurul COVID-19

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: