Cetatuia, provizoriu in proprietatea Statului Roman. Va fi redata circuitului turistic?

Ping-pong cu Cetatuia Brasovului.  Dupa foarte multa vreme, acest monument emblema al orasului a fost inscris în cartea funciara ca proprietate cu titlu provizoriu a statului roman, document datat cu de 2 noiembrie 2017.  Extrasul CF cu intabularea provizorie a Statului Romana fost transmis Primariei Brasov de abia in data de 27 aprilie 2018.

Reamintim faptul ca doua instante au decis ca Cetatuia Brasovului sa treaca din proprietatea Aro Palace in cea a Statului Roman.  Trecerea in proprietate privata in anii’ 90 a fost considerata abuziva. Valoarea de impozitare a Cetatuii se apropie de doua milioane de lei.

Putem spera la redarea Cetatuii circuitului turistic? 

In terorie, lucruile stau foarte bine.  Statul Roman, prin Ministerul Finanțelor, ar putea face investiții in sfarsit la Cetatuie, iar monumentul ar putea fi redat circuitului turistic.  Practic, insa, acest lucru nu este posibil atat timp cat litigiul nu s-a încheiat. Aro Palace a atacat decizia definitiva pronuntata la Curtea de Apel Brașov in toamna anului 2016, deschizand acțiune la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: