Cetatea Feldioara, fortificația bijuterie din Țara Bârsei, redescoperită de turiști (FOTO, VIDEO)

Zeci de turiști, dar și de brașoveni iubitori de istorie și de frumos au trecut pragul Cetății Feldioara în acest week-end. Aceștia au avut șansa de a redescoperi încă o fortificație bijuterie din Țara Bârsei.   Reamintim faptul că, după un proces de restaurare care a durat cinci ani, cetatea medievală Feldioara, din județul Brașov, s-a redeschis pentru turiști la inceputul lunii august. Vizitatorii pot admira expozițiile din interiorul cetății – Expoziţia de bază / ”Mărturii arheologice şi Mărturii de locuire şi conlocuire în Feldioara” şi Expoziţia temporară / ”Armindenii – Sărbătoare şi tradiţie”. 

Cetatea Feldioara datează din secolul al XIII-lea, fiind considerată cea mai importantă fortăreață construită de Cavalerii Teutoni în Transilvania. De notat faptul că toate fortificaţiile iniţiale, de pe vremea teutonilor, au fost conservate în întregime. De asemenea, în curtea interioară, turiștii au putut admira resturile capelei şi ale mănăstirii cisterciene. S-a reconstruit și fântâna a cărei adâncime este de circa 70 de metri.  Superbă este și zona de belvedere asupra Ţării Bârsei, aflată pe zidul de strajă.
Pe viitor se dorește ca în interiorul cetății, pe fundal, să se audă muzică medievală.  In funcție de evenimente, și programul de vizitare va fi extins.  Deocamdată, turiștii pot admira cetatea de miercuri până duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00. Taxele aferente, enunţate pe categorii de vârstă, sunt următoarele : 15 lei pentru adulţi, 5 lei pentru elevi şi studenţi şi 10 lei pentru pensionari.

Un alt eveniment care va atrage, cu siguranță, foarte multi turiști în zonă, se va desfășura în perioada 8-9 septembrie 2018, în Comuna Feldioara. Atunci va avea loc ediţia a VIII-a a Festivalului „Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: