Cerem demisia directorului Goscom și transparență din partea administrației liberale din Râșnov!

Mircea Săndulescu, președinte PSD Râșnov, a solicitat, în cadrul unei conferințe de presă, demisia directorului Goscom. Totodată, consilierul local critică lipsa de transparență din partea administrației liberale din Râșnov.

” PSD Râșnov cere demisia directorului Goscom, pentru declarațiile iresponsabile și sfidătoare făcute în presa centrală, dar și pentru neregulile constatate de Curtea de Conturi, ținute la secret de conducerea societății, la care UAT Râșnov deține 51% din acțiuni.

Rareș Secăreanu, directorul Goscom Cetatea Rășnov, a afirmat că sute de oameni s-au îmbolnăvit la Râșnov pentru că ar fi mâncat pepene stricat. Afirmația a fost făcută în lipsa oricărei informații, în mod iresponsabil, fără să fie făcute analize ale calității apei.

Peste 300 de persoane s-au îmbolnăvit și au avut simptome digestive majore. Direcția de Sănătate Publică a testat apa doar pentru bacterii și a trimis analizele către Primăria Râșnov fără să anunțe faptul că nu s-au făcut teste și pentru depistarea virușilor. Investigațiile medicale făcute pe pacienții care au ajuns la spital cu simptome severe de diaree, crampe și vărsături au scos la iveală că în Râșnov avem cazuri de norovirus și că acesta s-ar putea găsi în apă. Doar după ce vor veni rezultatele apei care se distribuie râșnovenilor la robinet, de la Institutul Cantacuzino, vom ști dacă apa este potabilă sau nu.

Un al doilea aspect negativ, legat de activitatea conducerii Goscom Cetatea Râșnov, este ultimul raport al Curții de Conturi, care scoate în evidență nereguli majore, unele cu iz penal. În calitate de consilier local, lider al PSD Râșnov, am solicitat explicații lui Rareș Secăreanu. Deoarece administrația liberală a Râșnovului este lipsită de transparență, enumerăm câteva concluzii ale auditului:

-calcularea și încasarea penalităților de întârziere aferente serviciilor de apă, canalizare și salubrizare, neplătite în termen de către beneficiarii acestora, în procent superior celui legal.

-neevidențierea și neraportarea către organele în drept, a tuturor deșeurilor nepericuloase din construcții.

-facturarea și încasarea necuvenită de la bugetul local a contravalorii deșeurilor colectate de la asociațiile de proprietari și, în unele cazuri, a unor cantități nereale de deșeuri colectate de pe domeniul public al orașului Râșnov.

-angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor din fonduri publice.

-plăți efectuate nejustificat în baza unui contract de prestări servicii, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de transport aferente unor cantități de deșeuri necolectate.

-în timpul misiunii de audit de conformitate, conducerea executivă a societății nu a luat nicio măsură pentru remedierea deficiențelor constatate.

Cerem transparență decizională la Primăria Râșnov!

Situația de la Goscom nu este singulară. Grupul de interese liberal care stăpânește orașul Râșnov de mai  bine de 17 ani prejudiciază constant cetățenii Râșnovului, plătitori de taxe și impozite. Cerem să se facă lumină în cazul litigiilor între UAT Râșnov și societatea Emyplan SL, căreia Primăria Râșnov i-a reziliat contractul în mod ilegal, motiv pentru care instanțele de judecată din Brașov au penalizat orașul nostru cu peste 800 de mii de lei.

Solicităm Primăriei Râșnov să ne pună la dispoziție documentele de la dosar și motivarea instanțelor de judecată. Dacă nu sunt vinovați, liberalii ar trebui să vorbească transparent despre această situație. Trebuie să știm ce ascunde rezilierea contractului: un act administrativ ilegal și iresponsabil făcut cu sau fără premeditare sau o slabă, dar culpabilă apărare în fața instanțelor de judecată!” a concluzionat  Mircea Săndulescu, președinte PSD Râșnov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: