Cerc pedagogic la Grădinița cu Program Prelungit nr.3 Brașov

618TITLURI POSIBILE:

Grădinița cu Program Prelungit nr.3 Brașov a dezbătut în cadrul cercului pedagogic, noul “Curriculum pentru educație timpurie” (de la naștere la 6 ani). La activitate au participat cadrele didactice din învățământul preșcolar de la Grădinița cu Program Prelungit nr.3 Brașov și personalul (puericultorii) din cele opt creșe brașovene.

În cadrul activității au fost prezentate succint materialele teoretice (noul curriculum, Reperele fundamentale în învățarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 7 ani, Ghidul educatorului – 1001 idei pentru o educație timpurie de calitate și s-au organizat work-shop-uri cu privire la domeniile de dezvoltare și indicatorii de referință), au avut loc dezbateri cu privire la subiecte de interes comun, s-au făcut propuneri pentru activitățile didactice viitoare.

Activitatea s-a bucurat de un real succes, participanții beneficiind de un veritabil schimb de informații.

“Prin activitatea organizată în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.3 Brașov, am urmărit prezentarea noului curriculum pentru educație timpurie tuturor participanțiilor,  având loc cu această ocazie și o dezbatere punctuală a unor subiecte din sfera educațională, cu scopul cunoașterii și îmbunătățirii activității instructiv-educative repectiv oferirea unei educație de calitate tuturor copiilor (de la naștere la 6 ani)”, a precizat Buta Georgiana, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Brașov, inițiatorul și coordonatorul proiectului „Creșă-Grădiniță-Pași importanți spre viitor”, proiect derulat în parteneriat cu Serviciul Public de Administrare Creșe Brașov, din 2016.

La nivelul județului Brașov, inspectorii pentru educație timpurie, prof. Necula Gabriela și prof. Szasz Diana au precizat faptul că: “În anul școlar 2018-2019, în semestrul I,   în toate unitățile de învățământ preșcolar din județ s-au organizat activități care au vizat aplicarea noului “Curriculum pentru educație timpurie” (de la naștere la 6 ani). 

Apreciem pozitiv evenimentul organizat în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Brașov, interesul și entuziasum participanților, în special al puericultorilor din creșele brașovene. La nivel județean, inițiativa și activitățile derulate cu această ocazie sunt considerate un exemplu de bună practică”. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: