Cerb eliberat dintr-o plasă de protecție montată de administratorii domeniului schiabil în zona Kanzel

Misiune de salvare spectaculoasă în zona domeniului schiabil Kanzel. Un cerb și-a prins coarnele într-o plasă de protecție recent montată de administratorii domeniului schiabil în Masivul Postăvarul.
”Specialiștii noștri de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au avut astăzi o intervenție complexă pentru a elibera un cerb care și-a prins coarnele într-o plasă de protecție recent montată de administratorii domeniului schiabil în Masivul Postărvarul, în zona Kanzel.
A fost nevoie să apelăm la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui.
Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru noi este important că, în final, am reușit să salvăm unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în Pădurile Brașovului.
Le mulțumim colegilor de la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM tip colar pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și celor de la Asociaţia de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni”, dr. Pantilimon Radu și as. veterinar David Ciprian, care ne-au ajutat cu tranchilizarea. Nu în ultimul rând, mulțumim Jandarmeriei Montane, care ne-a sesizat situația.
Vom reveni în perioada următoare și cu imagini impresionante cu aceste animale emblematice pentru Pădurile Brașovului.” au declarat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.
sursa foto Facebook Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: