Acasă Social Centrul de Transfuzii din Brașov luat cu asalt de donatori

Centrul de Transfuzii din Brașov luat cu asalt de donatori

0
Suthiwan Koysomboon/EyeEm/Getty Images

Creșterea valorii tichetelor oferite donatorilor de sânge a umplut centrele de transfuzii din țară. Cele mai multe dintre acestea nu au personal și logistică suficiente pentru un asemenea volum.

În aceste zile, la Brașov au fost peste 70 de donatori de sânge pe zi, iar la Centrul de Transfuzii Brașov mai există și angajați care au câte o zi liberă sau sunt în concediu. Din acest motiv, echipa prezentă pentru recoltări și celelalte activități este suprasolicitată și nu poate funcționa mult timp la acest nivel. La Brașov au existat și până acum suficient de mulți donatori, dar majorarea tichetelor a adus și aici o ușoară creștere a numărului persoanelor care s-au prezentat la Centrul de Transfuzii, scrie adevărul.ro.

Am avut donatori destul de mulți, atât vineri, cât și luni și azi. Tocmai de aceea, noi îi rugăm să vină în flux continuu, să nu ajungă toți chiar la prima oră, pentru că atunci vor fi nevoiți să aștepte destul de mult. Încercăm să gestionăm situația în funcție de stocurile pe care le avem, ca să nu expire niciuna dintre componentele sângelui recoltat, a explicat directorul Centrului de Transfuzii Brașov, Camelia Roșu.