Cel mai tare turneu internațional de BOX va avea loc la Brașov între 22 și 28 februarie (VIDEO)

Cel mai tare turneu internațional de BOX va avea loc la Brașov între 22 și 28 februarie (VIDEO)

Primul ”sportiv” al Municipiului, Allen Coliban, nu a binevoit să participe la conferința de presă, dar nici alți reprezentanți ai Primăriei Brașov, semn că interesul pentru sport este ZERO pentru administrația USR.

Asociația Club Sportiv(ACS) Ursache va organiza la Brașov un turneu internațional de box pentru juniori și tineret. La eveniment sunt așteptați 250 de sportivi din 30 de țări. Statele Unite deja au confirmat participarea la competiție. ”Veți vedea ceva frumos ce nu ați mai văzut în România. Vom avea două ringuri, o să fie un eveniment ca la galele profesioniste”, a spus Daniel Ursache, organizatorul acestui turneu.

Competiția va începe pe 22 februarie 2022, fix în ziua când Mihai Leu a devenit campion mondial. ”Eu vin destul de des la Brașov, având în vedere faptul că sunt organizatorul cursei automobilistice din Poiana Brașov. Sincer, am rămas surprins când am auzit că se va organiza acest turneu la Brașov pentru că nu știu să mai fi fost în ultimii ani vreun eveniment de acest gen aici. Chiar dacă îmi plac cursele și aș dormi în mașină, boxul rămâne pe primul loc pentru mine”, a spus Mihai Leu, fostul campion mondial.

Cu toate că boxul  românesc este în prezent pe drumul cel bun, șefii Federației sunt și mai optimiști în ceea ce privește viitorul. ”Din păcate, la Federația Română de Box au fost multe probleme în ultima perioadă. Au fost trei ani și jumătate când Federația nu a primit sprijin financiar din partea Ministerului Sportului și a trebuit să ne descurcăm cum am putut. Din 2018 am readus Federația pe linia de plutire și s-a putut vorbi și de finanțare. Acum reconstruim, dar încă mai este nevoie de timp. Avem însă un colectiv bine închegat coordonat de Vaștag cu implicarea lui Simion și Auraș și Gheorghe Ionuț”, a spus Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

La conferința de presă care a prefațat turneul de la Brașov, a fost prezent și tânărul Marcel Nisteanu, cel care anul trecut a devenit campion național. Boxerul este student la Universitatea Transilvania, la Facultatea de Științe Economice.

 

 

Stiri recomandate

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022 este zi liberă

Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022…

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că, Guvernul a stabilit ca 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă pentru salariații…
Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice

Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele…

Amplasarea stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice în Stațiunea Turistică de Interes Național Râșnov este din ce în ce mai aproape.…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *