Cel mai mare număr de candidați din ultimii 10 ani la Universitatea Transilvania din Brașov

Cu două zile înainte de finalizarea perioadei de înscrieri, la Universitatea Transilvania din Braşov s-au înscris la ciclul de studii de licență (învățământ cu frecvență) 8.355 de candidați, în cele 18 facultăți ale universității. Este cel mai mare număr de candidați din ultimul deceniu, chiar dacă în acest an înscrierile şi admiterea se desfăşoară în condiții speciale. De altfel, din cauza situației epidemiologice şi a sistemului de înscriere online, universitatea a decis prelungirea perioadei de înscrieri până sâmbătă, 18 iulie, ora 13.

Rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, a declarat: „Deşi universitatea noastră practica de mai mulți ani, la toate facultățile, sistemul de preînscriere, iar la unele facultăți, înscrierea şi admiterea integral online, în acest an ne-am confruntat cu unele dificultăți în gestionarea acestor procese. A trebuit să interacționăm prin email sau telefonic cu un număr foarte mare de candidați care nu aveau încărcate corect documentele pe platforma de admitere sau care nu aveau documente lizibile. Având în vedere aceste situații, chiar în timpul perioadei de înscrieri am inclus pe site tutoriale video în care se simulează o înscriere corectă şi am dezvoltat facilități de videochat prin care să venim în sprijinul candidaților. Tot pentru a oferi tuturor candidaților care doresc să se înscrie la universitatea noastră şansa să finalizeze corespunzător procesul de înscriere în aplicația online, Consilul de Administrație a decis prelungirea perioadei de înscrieri cu trei zile”.

Situația înscrierilor până în data de 16 iulie 2020 la ciclul de licență (învățământ cu frecvență) la cele 18 facultăți este prezentată în tabelul anexat.

 

 

Situația înscrierilor la ciclul de licență (învățământ cu frecvență) pe facultăți:

16 iulie 2020 (ora 20.00)

 

Nr. Facultatea Număr candidați
1. Facultatea de Inginerie Mecanică 463
2. Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial 263
3. Facultatea de Design de Produs și Mediu 375
4. Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor 51
5. Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor 959
6. Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere 204
7. Facultatea de Ingineria Lemnului 43
8. Facultatea de Construcții 221
9. Facultatea de Alimentație și Turism 313
10. Facultatea de Matematică și Informatică 696
11. Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor 1200
12. Facultatea de Litere 459
13. Facultatea de Muzică 26
14. Facultatea de Medicină 743
15. Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane 489
16. Facultatea de Drept 603
17. Facultatea de Sociologie și Comunicare 614
18. Facultatea de Psihologie și Științele Educației 633

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: