Cel mai cinstit oraș din România. La Brașov nu există corupție, dar nici…DNA

Dacă s-ar analiza activitatea procurorilor DNA din Brașov s-ar consta cu ușurință că marile cazuri de corupție lipsesc în totalitate. Ori Brașovul este prea liniștit, cu oameni prea cinstiți și incoruptibili, ori procurorii DNA nu își fac serios treaba. Dacă în alte orașe mari din țară, anchetele din zona politică au avut o finalitate, la Brașov, numeri pe degete marile cazuri de corupție în care au fost implicați politicienii locali. Toată presa știe și toți brașovenii cunosc cum se fac achizițiile prin instituțiile statului, cum se fac numirile directorilor economici sau ai șefilor de la achiziții și urmările acestor numiri, doar procurorii DNA nu au aflat, cel puțin până acum nu s-au luat măsuri.

Numai ziarul Transilvania365 a publicat articole prin care se vede clar cum se fac combinațiile în instituțiile publice, dar anchetatorii trec cu vederea. De asemenea, poate vor să arate procurorii DNA și câte dosare sunt legate de defrișări, tăieri ilegale de păduri. Să vedem câte persoane sunt cercetate sau condamnate pe baza probelor culese de ei…Se fac combinații cu iz penal în zona terenurilor, în zona imobiliară din Brașov. Unde sunt dosarele?

În ultimii ani, au fost câteva cazuri răsunătoare de corupție la nivel de Brașov.

Ce s-a întâmplat? S-au făcut arestări, oamenii au fost plimbați cu cătușe la mâini prin fața presei, ani buni s-a irosit timp și bani ai statului român ca în final, judecătorii să îi achite pe inculpați. Aici sunt iar două variante: ori procurorii nu au avut destule probe și nu au făcut bine dosarele, ori judecătorii sunt prea indulgenți cu oamenii politici sau au alte interese, altă explicație nu există. Deja vorbește lumea pe la colțuri despre un întreg circuit, care pleacă de la avocați până la judecători. Se pare că ar fi legături mari între aceștia, iar rezultatul se vede… Poate ar trebui să investigheze puțin și procurorii acest aspect, nu de alta, dar munca lor este în joc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: