Cea mai înaltă clădire din Brașov! De la betoane îngropate și paragină, la clădiri rezidențiale și ”zgârie-nori” (FOTO)

-”Acest loc plin de betoane îngropate era lăsat în paragină. Am venit, am văzut locul și am zis să facem altceva, să lăsăm ceva frumos în urma noastră”

-”Este singurul PUZ din Brașov prevăzut cu 20 de etaje”

-”De la Palm Jumeirah Dubai, la ”URBAN” Brașov”

Un proiect imobiliar care iese din tiparele întâlnite la Brașov devine vizibil pe zi ce trece pe locul fostei platforme industriale Prefa. Este vorba despre URBAN PLAZA, un proiect derulat de Urban Invest. Pe cele 10 hectare de teren se vor ridica în primă fază 21 de blocuri unde vor fi aproximativ 2000 de apartamente, dar zona va dispune de o grădiniță, farmacie, supermarket și restaurante/terase. Însă, bijuteria celor de la URBAN va fi clădirea cu 20 de etaje, fiind singurul PUZ din Brașov aprobat unde va exista un astfel de imobil, cu o astfel de înălțime. Aceasta va fi secondată de alte două clădiri mai mici, care vor reprezenta atracția zonei.

Cum accentul se pune în prezent în zona imobiliară pe spații verzi, locuitorii din zonă vor beneficia și de un parc în suprafață de 6000 de mp care va fi amenajat după un concept al cunoscutului arhitect peisagistic Gianfranco Paghera, cel care a proiectat și Palm Jumeirah din Dubai.

Acest loc plin de betoane îngropate, era abandonat, lăsat în paragină. Am venit, am văzut locul și am zis să facem altceva, să lăsăm ceva frumos în urma noastră. Am venit cu un concept nou și punem accent pe calitate, pe confort și spațiu. Pe lângă partea rezidențială, avem și o clădire care iese din tiparul celor clasice. Este singurul PUZ din Brașov prevăzut cu 20 de etaje. Vorbim de o clădire care va fi reper pentru Brașov. Vreau să spun că la acest proiect ne-am gândit vreo 2 ani, iar la turn încă ne mai gândim cum să-l facem să arate cât mai bine”, a spus dezvoltatorul imobiliar Ionuț Angheluș, administratorul Urban Invest.

Teren pentru o grădiniță

După ce au decis să doneze 6000 de mp de teren Primăriei Brașov, unde va fi amenajat un parc, dezvoltatorul a pus la dispoziție teren și pentru o grădiniță. ”Știm că multe zone imobiliare s-au dezvoltat fără să țină cont de nevoile cetățenilor. Din acest motiv URBAN a luat în calcul și amenajarea unui parc care va fi donat Primăriei Brașov, dar și construcția unei grădinițe. Astfel, vom pune la dispoziția Primăriei Brașov 2000 de mp de teren pentru construirea unității de învățământ. Tot administrației locale vom dona și terenul care cuprinde căile de acces. Noi amenajăm tot” a adăugat Ionuț Angheluș.

Potrivit reprezentanților URBAN, toată investiția se duce undeva la 100 de milioane de euro. Precizăm că URBAN a mai construit blocuri și în zona Coresi, acolo unde au vândut în jur de 2000 de apartamente.

100 de muncitori aduși din India

Cum resursa umană a devenit o problemă pentru România, nu doar pentru Brașov, dezvoltatorul imobiliar Ionuț Angheluș a apelat la forță de muncă adusă din străinătate. Astfel, au fost aduși în România 100 de indieni, mulți cu ani de experiență în Emiratele Unite Arabe.

Forța de muncă dă bătăi de cap nu doar dezvoltatorilor imobiliari, ci tuturor angajatorilor din România. Noi am reușit să aducem la Brașov 100 de indieni, astfel că nu avem probleme de personal. Costurile sunt cam aceleași, având în vedere că le oferi aici cazare și masă pe lângă salarii”, a încheiat Ionuț Angheluș.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: