Ce urmează pe scena politică din Brașov? Cine va fi schimbat de la conducere, cine se antrenează pentru 2024

Imediat după congresul PNL au apărut fel de fel de discuții despre viitorul liberalului Adrian Veștea. Cea mai vehiculată informație a fost legată de schimbarea sa de la conducerea Organizației PNL Brașov. Asta după ce tabăra Cîțu a câștigat tot la congresul PNL. Numai că, mulți dintre adversarii politici nu înțeleg multe aspecte legate de organizația de sub Tâmpa. În primul rând, în pofida înfrângerii, Adrian Veștea a obținut 690 de voturi, un număr destul de mare pentru un președinte al Consiliului Județean, necunoscut totuși la nivel central.

Deci, omul nu s-a prezentat chiar în ”pantaloni scurți” în fața lui Rareș Bogdan, care este un lider vocal la nivel de țară. La nivel local, organizația îl susține pe Veștea, pentru că indiferent de ce spun unii sau alții, în prezent, PNL Brașov nu prea are multe variante. Vinovat pentru acest aspect este inclusiv Adrian Veștea, care nu a reușit să își întărească organizația cu oameni ”grei”, de frică să nu fie înlocuit mai târziu de unul dintre aceștia. Dacă aruncăm o privire pe echipa prezentă sâmbătă la București, în afară de Todorică, Bucur, Rusu, Butnariu, restul parcă sunt prinși pe Olt. Oameni tineri pe care crapă blugii, indivizi care au muls de mici la vaca PNL. Singurul lor avantaj este că au fost promovați de Veștea pe diverse funcții și cam atât, în rest nu reprezintă cu nimic PNL.

Greșeala lui Adrian Veștea este că s-a înconjurat și de oameni cu probleme de integritate, cum ar fi primarul de la Cristian. În loc să promoveze oameni curați, preferă să ia tot prieteni și apropiați.

Varianta cu schimbatul de la conducere este una destul de grea, mai ales când oamenii din județ te susțin. Plus că, Adrian Veștea este președintele Consiliului Județean Brașov, nu un simplu consilier. Cine ar putea fi mai vizibil ca el la următoarele alegeri? Din funcția de președinte ales nu poate nimeni să-l schimbe, deci mulți bat câmpii inutil prin diverse scenarii privind îndepărtarea sa. Ah, să nu primească ajutor de la centru este foarte posibil, dar de schimbat, ceva mai greu. Plus că, unul dintre cei care într-adevăr l-ar bate la capitolul popularitate, are probleme și sunt slabe șanse să iasă la rampă în viitorul apropiat. Este vorba despre fostul primar George Scripcaru. Acesta are clar susținerea vechiului PDL, aripa Blaga, Boc, Turcan, Flutur, dar până nu își rezolvă ”dosarele”, este greu de crezut că va fi interesat să preia o organizație.

Însă, dacă mâine ar fi alegeri locale, iar Scripcaru ar candida din nou, ar câștiga detașat. Allen Coliban ar fi tare dacă ar mai reuși să scoată 10%. De ce? Pentru că într-un an de mandat nu a făcut nimic extraordinar, cu excepția angajărilor și a combinațiilor cu asociațiile apropiate. În rest, zero barat. S-a lăudat mai tot timpul cu proiectele începute de fostul primar.

De când este viceprimar, a ieșit la suprafață și Sebastian Rusu. Doar că destul de timid, probabil forțat și de parteneriatul cu Allen Coliban. Dacă primarul nu s-a ferit să-l ardă ori de câte ori a putut, Rusu a fost mai temperat. A explodat în ultimele săptămâni când, probabil sătul de atacurile useriste, a început să dea cu ”toporul” în ei. Însă, în prezent, nu îl ajută notorietatea ca să preia o organizație județeană, plus că ar prelua ceva ce este controlat în totalitate de la Râșnov. Că va fi candidat la Primăria Brașov peste 3 ani, rămâne de văzut dacă vrea, dacă va fi lăsat să se înscrie în cursă, dacă va crește până atunci.

Cele două partide PNL și PSD vor avea șanse mari în 2024. Dacă USR continuă în acest ritm, peste 3 ani va fi istorie la Brașov. Coliban încă nu înțelege că de când a intrat primar doar ”coboară” și fără frână. Totul și din cauza unei strategii și a unei campanii deficitare, care, în loc să-l ajute, mai mult îl încurcă. Anturajul este unul destul de prost pentru primar. A reușit să se înconjoare de toți păcălicii care îl consiliază destul de prost. Drept dovadă este ”încrederea” de care se bucură acum în rândul brașovenilor. Conform unui sondaj făcut de unul dintre partidele politice din Brașov, primarul Allen Coliban se află în cădere liberă rău de tot. Doar facebook-ul ce îl mai ține în viață, în rest, este praf.

În aceste condiții, este greu de anticipat ce se va întâmpla peste 3 ani la Brașov. Cert este că Veștea va rămâne clar un lider la Brașov. Ca o previziune, PSD va face rocadă cu USR în ce privește numărul de consilieri locali.  Deci, peste 3 ani nu este exclus să vedem un Consiliu Local format din PSD, PNL, iar ca arbitri vor fi cei din AUR, PMP și USR. Mai ales dacă PNL și PSD se vor înțelege și îl vor ține blocat pe Allen Coliban, la fel cum s-a întâmplat cu Ghișe în trecut. Deci, probabil vom avea un primar marionetă în următorii 3 ani, un primar de decor. PSD și PNL își vor trece proiectele, iar consilierii USR se vor uita la stele…

Social-democrații vor avea o șansă mare și la nivel național, totul depinde de ce vor face în următoarea perioadă. Vor intra la guvernare acum sau peste 1-2 ani. Dacă ar intra acum, ar fi o greșeală enormă, ar deconta clar gafele guvernării PNL-USR. Dacă vor aștepta, atunci la alegerile locale și parlamentare vor rupe iar tot ca în 2016.

Pentru alegerile următoare se antrenează din greu PMP, dar și PPUSL. Cel mai probabil PMP va înghite ALDE, bineînțeles, fără Tăriceanu, iar PPUSL va mai încerca să racoleze aleși de la celelalte partide. Nu este exclus ca să ajungă la PPUSL chiar actuali parlamentari. Dacă își păstrează ritmul, AUR va fi un partid care le va da de furcă partidelor mici. Cu siguranță ca vor avea aleși locali în 2024.

 

 

 

 

 

One thought on “Ce urmează pe scena politică din Brașov? Cine va fi schimbat de la conducere, cine se antrenează pentru 2024

 • 29 septembrie 2021 la 11:46
  Permalink

  Toate bune si frumoase dar se pare ca il cunoasteti prea putin pe Domnul AI Vestea ,asa zis “lider “ local PNL ; pot spune ca eu il cunosc ceva mai bine si fara a avea ceva personal cu dansul pot spune urmatoarele :
  – nu suporta nici o parere,nici un sfat ,nici un punct de vedere care nu rezoneaza cu al lui ,il considera un afront si primul impuls este de a baga pumnul in gura asa zisului adversar ;
  – are tendinta de a baga gunoiul sub pres si de a pastra aparente existand o mare discrepanta intre ceea ce declara,in general intr-un limbaj de lemn ,si realitate ,astfel incat mimarea unei situatii ,duplicitatea sint de fapt predominante;
  – nu suporta oamenii inteligenti cu viziune,se inconjoara numai cu cozi de topor care nu misca in front ; drept dovada decizia de a candida impotriva lui Rares Bogdan si in ce domeniu – vicepresedinte la comunicare (!!!) ; sa ai pretentia ca esti mai bun la comunicare decat Rares Bogdan este nu numai de ras,dar si o descalificare rasunatoare,rupere totala de realitate si grandomanie ; practic a descalificat indirect si Brasovul pentru ca in emisiunea Romania 9 din 27.09.2021 cu Ionut Cristache si Ion Cristoiu a fost luat in deradere de cei doi,de altfel Ion Cristoiu declarand ca nu a auzit de el vreodata si decizia de a candida impotriva lui Rares Bogdan i s-a parut pur si simplu ridicola ;
  In privinta unei noi candidaturi in 2024 la CJBv ,eu n-as fi atat de sigur cu toata sustinerea locala ;degeaba ai sustinere locala pentru ca ultimul cuvant tot de la Bucuresti vine ; dupa parererea mea si-a taiat craca de sub picioare definitiv ,pe langa faptul ca si i-a pus in cap pe Rares Bogdan si pe Catu,a mai facut si aceasta nefericita declaratie cu fraudarea vrand sa dea dovada de curaj si integritate dar reusind astfel sa se ingroape definitiv si sa fie de fapt penibil !
  In alta ordine de idei,va avea mari probleme cu finalizarea aeroportului prin prisma faptului ca a angajat lucrari exorbitant de scumpe mult peste capacitatea de plata a CJBv bazandu-se pe ajutoare le finaciare de la Bucuresti care in mod cert nu vor mai veni in urmatorii trei ani ;daca la,asta adaugam fondul de salarii supradimensionat si umflat cu sporurile pentru derularea de fonduri europene,urmare a va fi intrarea in incapacitate de plata a CJBv si un scandal imens in acest sens chiar in preajma alegerilor locale din 2024 ;

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: