Ce spune Radu Hossu despre agresivitatea membrilor USR și incidentul cu europarlamentarul Răzvan Popa?

Presedintele Pro Democratia, Radu Hossu, a comentat pe contul sau de facebook incidentele de sambata de la hotelul Aro cand un europarlamentar si mai multi parlamentari au fost jigniti, injurati, unii chiar amenintati.

”Am văzut mai devreme filmulețele de la “protestele” din fața Hotelului Aro Brașov, împotriva PSD Brașov și a lui Remus Borza (parlamentar independent de Brașov) și vreau să fac câteva precizări, ce-mi vor aduce probabil injuriile multora.

1. Mă delimitez clar de asemenea tipuri de acțiune. Să fiu specific: agresivitatea verbală dusă la extrem, injuriile și amenințările.

Remus Borza a avut curajul să stea în fața celor de acolo și a fost ascultat 1 minut din 10 câte erau în filmuleț. Chiar dacă înțeleg perfect exasperarea, afirmații ca cele din filmuleț venite din partea “noastră” nu sunt deloc de acceptat de către mine. Era acolo o persoană care spunea să-l omoare pe Dragnea. Nu voi accepta niciodată așa ceva.

Ne luptăm pentru stat de drept, democrație, valori. Păi una din valori ar fi dialogul și asta mă duce la următorul punct.

2. Dialogul, mai ales cu cei ce nu sunt “inamicii” direcți într-o confruntrare, este singura cale de convingere, într-o democrație.

Erau acolo membri ai Tineretului Social Democrat, membri ai Biroului Minicipal al PSD. Nu-mi aduc aminte ca ei să fie în CEx-ul PSD. Ei sunt după părerea mea cei ce trebuie convinși să nu-l mai susțină pe Dragnea, nu convinși că trebuie să strângă rândurile. Negociere 101: pentru a-l dezarma pe adversar spune-i că-l înțelegi, dar există și o altă cale. Credeți că după ce au ajuns acasa s-au gândit ce rău e Dragnea sau ce nenorociți sunt cei de la #rezist? ”,  a scris Radu Hossu pe contul sau de facebook.

Precizam ca Radu Hossu a scos de multe ori brasovenii in strada, insa manifestarile au fost pasnice, nu instigau la ura si violenta.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: