Ce spun reprezentanții IPJ Brașov de cazul celor 9 nigerieni aflați în arestul poliției

Câțiva nigerieni cercetați pentru înșelăciune și spălare de bani au confundat arestul poliției Brașov cu un hotel de cinci stele din țările exotice.

Reprezentanții IPJ Brașov au venit cu explicații după ce în presa centrală au apărut informații cum că mai mulți nigerieni ar fi fost înfometați.

”Ca urmare a apariției în mediul online a unui articol care face referire la persoane de cetățenie nigeriană aflate în arestul I.P.J.Brasov, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 29 iulie a.c., au fost custodiate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov, 8 bărbați și o femeie, toți de cetățenie nigeriană, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor.

La încarcerare, opt dintre persoanele custodiate au declarat faptul că sunt de religie creștină, iar una dintre ele este de religie musulmană, aceasta din urmă fiind alocată la norma de hrană corespunzătoare.

Hrana distribuită persoanelor private de libertate, custodiate în C.R.A.P. Brașov, este asigurată de către Penitenciarul Codlea, acestea respectând normele-sanitar veterinare și normele privind calitatea și cantitatea prevăzute de legislația în vigoare.

În perioada în care au fost custodiate, persoanele de cetățenie nigeriană au beneficiat de vizita reprezentanților Ambasadei Nigeriei în România, precum și a aparținătorilor, au primit pachete lunare, conținând inclusiv alimente, conform legislației în vigoare, exercitându-și, totodată, dreptul de a efectua cumpărături.

Precizăm faptul că nu au existat cereri formulate de către persoanele menționate, care să fi fost respinse.

În luna octombrie 2020, ca urmare a trimiterii în judecată, cei opt bărbați au fost transferați la Penitenciarul Codlea, iar femeia la Penitenciarul de femei Tâgșor.

Pe perioada custodierii în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, cele nouă persoane de cetățenie nigeriană nu au avut obiecțiuni cu privire la modul în care le-a fost asigurată exercitarea drepturilor prevăzute de lege, nici către administrația centrului, nici către judecătorul de supraveghere a privării de libertate”, a spus comisarul de poliție Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: