Ce spun consilierii PSD despre iluminatul festiv din Brasov

”În toate orașele din țară au fost aprinse luminile de sărbătoare”. Așa a început o știre la o televiziune cu audiență mare, în acest weekend. Era o greșeală în cazul Brașovului, dar era una pentru că orașul nostru a rămas atipic, în această privință. Orașul nostru a ratat ocazia de a fi cu adevărat, în acest weekend, un oraş turistic. Românii au avut patru zile libere, de care turiştii au vrut să profite dacă ne uităm la gradul de ocupare al unităţilor de cazare din judeţ. Ştim cu toţii că Braşovul este al doilea cel mai vizitat oraş din România, după Bucureşti. Cu toate acestea, se merge în continuare pe principiul ”Lasă că merge și așa”. Adică nu se mai face nimic pentru tatragerea turiștilor, dacă tot vin în număr mare. Nu reparăm clădirile, pentru că, poate, vizitatorii vor fi mai atrași de exoticele plăcuțe cu ”Atenție, cad țilgle!”. Primăria Brașov nu a fost în stare să atragă fonduri europene pentru a reabilita centrul istoric, așa cum s-a întâmplat la Oradea.

Dupa ce că iluminatul festiv din oraș lasă de dorit, municipiul fiind codaș în țară la acest capitol, administrația locală nu a fost în stare nici măcar sa aprindă luminile în aceste zile. Brașovenii și turiștii care au ajuna prin Piața Sfatului în această mini-vacanță au plecat dezamăgiți acasă ori la unitățile de cazare. Chiar nu îmi explic de ce la Brasov nu se aprind luminile mai devreme, mai ales că nu excelăm la acest capitol, iar cheltuielile nu sunt atât de mari. Oare brasovenii și cei care vizitează orasul nu merită băgați în seamă nici măcar de sărbători? Adică măcar în această perioadă să simtă o atmosferă mai deosebită.

Peste tot în țară s-au deschis târguri de Crăciun, unde zilele acestea s-a stat la coadă pentru vin fiert sau produse tradiționale. În Bucuresti sunt chiar opt, urmează să fie deschis al noulea. Brașovul nu are Târg de Crăciun, deocamdată. Un oraș cu pretenții europene se prezintă cu întuneric și lacăte puse pe căsuțe. Ar fi putut să ne prezentăm normal, comercianții din căsuțe ar fi câștigiat, și, implicit, bugetul municipiului.

Mă supără să văd atâta nepăsare, sau nepricepere. Nu de alta, dar dacă în acest weekend am avut turiști cu miile, altă dată poate că se vor gândi de două ori înainte de a veni în Brașov.

Propun ca de la anul, aprinderea luminilor să se facă din data de 30 noiembrie. Este sărbătoare, este şi zi liberă, este cea mai oportună soluţie.

 

 

Lucian Pătraşcu

lider grup PSD Consiliul Local Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: