Ce spun cei de la Pro România Brașov despre noul guvern

PRO România a dovedit și astăzi că își ține promisiunile și că scapă țara de guvernarea Dragnea-Dancila. Se încheie o perioada în care meritocrația a fost uitată. Promovările se făceau doar pe principiul apartenenței la județul Teleorman dar și a unei obediențe față de conducător. Oamenii lui Dragnea trebuie să plece din politică dar și din administrație.

Avem nevoie de un guvern competent, unul care să poată rezolva criza bugetară, generată de Cabinetul Dăncilă. Avem nevoie de măsuri care să readucă echilibrul socio-economic. Avem nevoie de un Executiv care să nu guverneze  pentru interesele de partid!

Pro România va încerca să-și impună noului guvern măsurile sociale, legate de sanatate, de educatie, de pensii, inclusiv  pensiile militare, cu acordarea respectului cuvenit persoanelor vârstinice însă într-un mod responsabil și sustenabil.

Vom construi prin Pro România o stânga modernă, europeană care sprijină micii investiitori ca și motor de creștere și de dezvoltare a țării.

Reinstalarea echilibrului socio-economic, garantarea siguranței personale a cetățenilor și poziționarea corectă în relația cu instituțiile internaționale reprezintă prioritățile pe care noul guvern trebuie să și le asume.

Viorica Dăncilă a guvernat pe bâjbâite, a mințit și a falsificat date. Echipa care va prelua guvernarea are o mare provocare: bugetul pentru următorul an. Deficitul a ajuns la 2,1% din PIB după primele 8 luni din 2019, trebuie oprite urgent efectele OUG 114 – această bombă radioactivă care a afectat energia, telecomunicațiile și finanțele. Sunt doar câteva excepții ce merită păstrate.

PRO România susține o guvernare coerentă, bazată pe proiecte în măsură să genereze echilibru social și economic. În acest sens, conectarea cu nevoile reale din mediul de afaceri se impune ca o condiție esențială în realizarea programului de guvernare.

În ultimii doi ani, PSD a dinamitat tot ce înseamnă predictibilitate fiscală. Este clar că trebuie să relaxăm prevederile legale pe forța de muncă din afara UE. România duce lipsă de specialiști în toate domeniile. Educația trebuie corelată la piața muncii, pliată pe aptitudinile tinerilor, trebuie încurajat învățământul profesional dual.

Dincolo de obiectivele de dezvoltare socială și economică stabilă, predictibilă și sustenabilă, Pro România consideră că datoria noului cabinet este să redea României statutul de țară sigură.

Pro Romania se va constitui la Brasov ca principala forta de centru stânga în care să se regaseasca persoanele de buna credință și nu oportuniștii. Este nevoie de o construcție bazată pe oameni dispuși la muncă susținută, onestă și responsabilă.

Coordonator Pro Romania Brașov

Deputat, Mihai Mohaci

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: