Ce spun brașovenii despre folosirea limbii maghiare în aeroportul de la Ghimbav

Brașovenii nu par deloc încântați de ideea șefilor din Consiliul Județean Brașov de a folosi pe panourile de informare din aeroport încă 2 limbi străine pe lângă cea de bază, engleza. Este vorba despre maghiară și germană. Cum și-au anunțat intenția de a scrie în mai multe limbi, imediat au apărut și criticile internauților. Aceștia își susțin punctele de vedere și cu argumente concrete. Ei scot în evidență faptul că nici în Germania și nici în Ungaria nu este folosită limba română în aeroporturi.

Proiectul Aeroportului Internaţional Braşov a fost de la bun început susţinut de judeţele Covasna şi Harghita, care au venit alături de noi în toate demersurile pe care le-am realizat în direcţia implementării acestei investiţii esenţiale nu doar pentru judeţul Braşov, ci pentru întreaga zonă. Apreciem ajutorul şi susţinerea pe care preşedinţii consiliilor judeţene Covasna şi Harghita le-au acordat proiectului nostru, inclusiv prin susţinerea alocărilor financiare de la guvern destinate Aeroportului Braşov. Chiar dacă Airports Council International (Comunitatea internaţională a aeroporturilor) recomandă ca în signalistica folosită în interiorul terminalelor să se folosească limba engleză, ca principala limbă de circulaţie internaţională, alături de limba oficială din ţara respectivă, noi considerăm obligatorie includerea limbilor maghiară şi germană, pentru a sublinia bogăţia multiculturalităţii şi interculturalităţii Braşovului, care conferă unicitate judeţului nostru”, afirmă preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Ce spun brașovenii?

Am postat câteva dintre comentariile brașovenilor ca răspuns la declarațiile reprezentanților Consiliului Județean Brașov. Vezi mai jos ce spun aceștia!

Găsiți într-un aeroport din Germania sau Ungaria.. Limba Romană ?De ce trebuie adăugată ?Haideți sa nu facem politica pe seama aeroportului ..E bine ca îl faceți si suficient ca este făcut de Consiliul Județului Brașov

 

Este doar o masura de marketing, atragere de clienti. Jos palaria din punctul asta de vedere

 

Stimate domn, Si Germania are câteva sute de mii de romani .. ați văzut Limba Romană într-un aeroport German. Apropo despre Covasna si Harghita ați uitat ca limba maternă este romană ? Va mulțumesc!

 

Puneti si Romanes ! Romii sunt mai multi decat maghiarii

 

Baaaa, noi ca natie suntem tâmpiți tare (conducătorii astia, liderii) În care aeroport s-a mai văzut 4 limbi ?! Sa nu zic cate sunt cu 3 ….

 

In Ungaria Este cumva si in limba romana?

One thought on “Ce spun brașovenii despre folosirea limbii maghiare în aeroportul de la Ghimbav

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: