Ce se va intampla anul acesta in „Brașov-oraș din poveste“?

Si anul acesta, in perioada 6 decembrie 2017-14 ianuarie 2018, Brasovul se va transforma intr-un oras de poveste.  Desi in marile orase din Romania, ornamentele de sarbatori sunt aprinse incepand cu 1 decembrie, in orasul de sub Tampa, atat brasovenii, cat si turistii, au de asteptat pana in data de de 6 decembrie.  Municipalitatea promite mai multe ornamente luminoase colorate, tavan luminos extins, dar si un patinoar pentru copii  în Piața Sfântul Ioan, precum și o trupă din Europa în concertul prilejuit de aprinderea iluminatului festiv.
„A început deja să se lucreze la montarea instalațiilor luminoase, respectiv ancorele și prinderile pentru montarea tavanelor luminoase. Pe lângă cel obișnuit, de pe Strada Republicii, anul acesta vom avea tavan luminos și pe străzile Michael Weiss, inclusiv tronsonul dintre Republicii și Postăvarului, un altul va porni din Piața Sfatului în gangul spre Piața Enescu și în continuare pe strada Valentin Wagner până pe strada Sf. Ioan, dar și pe Apollonia Hirscher, porțiunea dintre Piața Sfatului și strada Poarta Șchei”, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Iluminat festiv doar in Centrul Vechi

Ca si in anii trecuti, brasovenii se vor putea bucura de iluminatul festiv doar…in Centrul Vechi. In mai toate marile orase din tara, primarii au grija ca toate cartierele sa arate frumos, nu doar centrul.  Se pare ca Brasov este un oras de poveste doar pentru cei care locuiesc sau au drum prin Piata Sfatului, bd Republicii si Piata Sf Ioan. Vor fi în total 134 de panouri luminoase decorative. Motivul principal al decorațiunilor va fi turta dulce, însă panorile vor fi și în formă de stea, Moș Crăciun, globuri sau steluță.
Bradul din Piața Sfatului va fi acoperit de kilometri de beteală și ghirlande luminoase, și va proveni tot din pădurile Brașovului, fiind furnizat de RPLP Kronstadt, la fel ca și cei din Piața Unirii și Piața Sf Ioan. Un al patrulea brad va fi împodobit în Poiana Brașov, în zona Centrului de Agrement, cu ajutorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Poiana Brașov, care se va ocupa și de evenimentele festive din Poiană.
Pe lângă cele 40 de căsuțe din Piața Sfatului, unde comercianții vor vinde produse alimentare și artizanale, vor fi amplasate și standuri ale municipalităților Linz și Nurnberg.

Patinoar in aer liber pentru copii

În Piața Sfântul Ioan va fi amplasat și un patinoar în aer liber, care va funcționa pe toată perioada vacanței copiilor, și va fi organizat „Atelierul lui Moș Crăciun“. „Copiii vor avea acces gratuit la acest patinoar. În această piațetă vor fi organizate și ateliere pentru copii, va fi ceai, vor fi dulciuri și turtă dulce”, a spus administratorul public al Brașovului.Un al doilea patinoar va fi amenajat în Poiana Brașov. În ambele locații vor exista și centre de închiriere a patinelor.  Brasovul, al doilea oras turistic din tara, care se afla situat si la munte ii va astepta deci pe iubitorii sporturilor de iarna doar cu…DOUA patinoare.  (dintre care unul doar pentru copii, iar al doilea, situat in Poiana Brasov, mai greu accesibil brasovenilor, care vor pierde timp pretios in agitatia din statiune).

În 6 decembrie, la ora 17.30, se vor aprinde decoratiunile de sarbatori si in Brasov. Se pare ca vor concerta o trupă românească și una din Europa, cel mai probabil din Marea Britanie.  Programul „de scenă“ din Piața Sfatului va continua cu un concert de fanfară pe 14 decembrie, un concert coral pe 15 decembrie, un spectacol de muzică populară pe 16 decembrie, unul de muzică ușoară pe 17 decembrie și cu programul de revelion, din care nu va lipsi focul de artificii.
Primaria Brasov va aloca pentru iluminatul de sarbatori suma de 200.000 de lei, iar pentru organizarea evenimentelor suma de aproximativ 700.000 de lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: