Ce palton ar trebui să aleagă un bărbat, în funcţie de tendinţe?

Paltonul bărbătesc reprezintă piesa vestimentară foarte versatilă, mereu în trend şi uşor de adoptat într-un stil elegant şi relaxat. Pe lângă faptul că oferă confort şi un aspect plăcut, un model de palton va putea fi asortat ţinutelor pe o perioadă lungă de timp, croiala acestuia situându-l în categoria pieselor care nu se demodează uşor.

Alegerea modelului potrivit, poate fi însă dificilă  atunci când nu se ţine cont de recomandările specialiştilor şi nu se ia în seamă aspectul estetic. Lung sau scurt, în tonuri neutre sau mai îndrăzneţe, un palton trebuie să ofere  un plus de eleganţă ţinutei.

Cum se alege un palton?

Fiecare bărbat interesat de stil şi tendinţe, decizând să se diferenţieze de ceilalţi,  va alege să aibă în garderoba sa un palton. Pentru ca modelul să fie potrivit atât preferinţelor, cât şi personalităţii şi caracteristicilor fiecăruia, se va ţine cont de câteva recomandări. Paltonul călduros şi confortabil este fabricat din caşmir sau lână, iar gama de paltoane disponibilă pe https://answear.ro/k/barbati/imbracaminte/geci-si-paltoane/paltoane oferă modele variate, potrivite tuturor gusturilor. Paltonul se va alege pe măsura corectă, purtarea acestuia cu un număr mai mare, generând un aspect neplăcut. Mâneca trebuie să ajungă până deasupra încheieturii, astfel încât să lase o parte din manşeta cămăşii la vedere, iar umerii paltonului  trebuie să fie la linie, nu lăsaţi pe laterale. Lungimea paltonului se alege în funcţie de înălţime, un bărbat înalt putând alege un palton mai lung. Însă regula generală impune alegerea unui palton cu lungimea până deasupra genunchiului. În ceea ce priveşte cromatica, se recomandă paltoane în nuanţe neutre, bleu-marin,  gri, bej, maro, fiind uşor de asortat, însă,  bărbaţii mai îndrăzneţi pot opta şi pentru tonuri mai expresive de albastru, bordo sau mov.

Cum se poartă un palton?

Paltonul este o piesă elegantă, astfel că impune o ţinută aparte, indiferent dacă se adoptă un stil formal, casual sau elegant. Foarte important este modul cum se asociază cu celelalte piese vestimentare. Paltonul va cadra foarte bine cu un costum. Este foarte important ca lungimea paltonului să fie cea potrivită, astfel încât să nu lase la vedere sacoul. La acest tip de ţinută, pantofii eleganţi sunt obligatorii.  Paltonul va putea fi purtat pe deasupra unei tinute office, realizată dintr-o cămaşă sau un pulover pe gât şi o pereche de pantaloni din stofă, ţinuta fiind completată cu o pereche de pantofi sau ghete din piele.  Paltonul se poate purta chiar şi cu o ţinută relaxată. Pe answear.ro se poate găsi o gamă foarte extinsă de modele.  O pereche de bluji asortată cu o cămaşă sport, un pulover sau o helancă, vor fi completate de un palton în tonuri îndrăzneţe şi de o pereche de ghete din piele. Pentru acest tip de tinute lejere, se poate merge chiar mai departe, asortând un palton în tonuri neutre, cu o pereche de pantaloni într-o cromatică îndrăzneaţă. Paltonul permite accesorizatea ţinutelor, conferindu-le originalitate şi un plus de culoare.  Outfit-ul va fi întregit, purtând  o eşarfă  sau un fular, pălărie sau mănuşi din piele sau material textil.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: