Ce nu a făcut Consiliul Județean în câțiva ani se doreste să facă Guvernul în 2 luni…

Desi reprezentantii Consiliului Judetean Brasov se fac ca nu pricep niste lucruri logice, realitatea demonstreaza clar cum sta treaba cu trecerea turnurilor de la o institutie la alta. Dupa cum bine stiu toti brasovenii, aceste turnuri au inceput sa se degradeze inca din urma cu 2 ani. Consilierul local Cristian Macedonschi a postat si cateva poze inca de la inceputul anului trecut in care se observa clar starea in care se aflau turnurile si bastioanele din Brasov. Cum administratorul cladirilor era Consiliul Judetean, firesc ar fi fost ca turnurile sa fie ingrijite, reparate pana in urma cu cateva luni, adica pana in primavara acestui an, nicidecum predate ruine Primariei Brasov.

In urma cu cateva luni, documentatia pentru trecerea patrimoniului de la Consiliul Judetean la Primaria Brasov a ajuns la Guvern. Insa, pana a fi finalizata procedura, este nevoie de mai multe avize.Ramane insa intrebarea simpla si fireasca, de ce Consiliul Judetean Brasov nu a reparat caile de acces spre turnuri in toata aceasta perioada, pana in urma cu cateva luni, avand in vedere ca aceste turnuri se aflau in administrarea lor. De ce au fost lasate sa se degradeze in ultimul hal? La fel se intampla si cu cladirea Centrul de Agrement care incepe sa se deterioreze pe exterior.

 

Ce spune Primaria Brasov despre aceste monumente istorice? 

Chiar daca reprezentantii Consiliului Judetean Brasov sustin ca nu au nicio vina, municipalitatea sustine cu totul altceva, informatii care nu au ajuns si la urechea ziaristilor din judet. Mai exact, in cadrul unor sedinte ale Consiliului Local Brasov, primarul George Scripcaru sustine ca administratorul turnurilor, adica Consiliul Judetean, trebuia sa se ocupe de ingrijirea acestor cladiri, o dovada fiind si inregistrarile video. ”Primaria a trimis mai multe adrese Consiliului Judetean prin care a informat institutia ca sunt probleme de patrimoniu. Intr-una dintre adrese am specificat ca aceasta institutie este raspunzatoare de turnuri. Consiliul Judetean trebuia sa se ingrijeasca de cladiri. Acest lucru l-a spus si domnul primar in sedinte publice de mai multe ori” a declarat Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

Daca in prezent vina apartine Guvernului, pana in urma cu cateva luni totul a fost in sarcina Consiliului Judetean, indiferent cate scuze ar gasi. Desi ziaristii cunosc situatia, iar purtatorul de cuvant al Primariei Brasov a sustinut acest punct de vedere cu privire la obligatia administratorului, in presa locala nu a aparut niciun cuvant despre ultimii 2 ani cand administrator al turnurilor au fost cei de la Consiliul Judetean. Primaria le-a trimis adresa, dar a scris cineva despre acest lucru? NU!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: