Ce mobilier urban a apărut în curtea Bisericii Negre din Brașov (FOTO)

Curtea din jurul Bisericii Negre se află într-un proces de reabilitate. Printre altele, în fața liceului Johannes Honterus a fost montat în urmă cu câteva zile un mobilier urban, destul de neînțeles de turiști și brașoveni, un mobilier care nu se aliniază arhitecturii zonei. Mai mulți brașoveni au sesizat acest aspect pe rețelele de socializare. Imediat a venit cu lămuriri și Primăria Brașov. ”Având în vedere informațiile apărute pe anumite rețele de socializare referitoare la lucrările care se execută în curtea Bisericii Negre, facem următoarele precizări:
1.Primăria Municipiului Brașov nu derulează și nici nu finanțează, în prezent, un proiect de reabilitare a Curții Bisericii Negre (Curtea Johannes Honterus). În acest moment încercăm, împreună cu reprezentanții Bisericii Negre, să găsim soluția juridică pentru ca Municipalitatea să preia acest monument istoric pentru a îl putea reabilita.
2.Lucrările de ,,reparații la nivelul pavimentului în Curtea Johannes Honterus” se fac în baza avizului emis de Direcția Județeană pentru Cultură Brașov, conform prevederilor art. 11, alin 2 și 4, din Legea nr. 50/1991, de către Biserica Neagră, din fonduri proprii,
3.Vă atașăm condițiile impuse de către Direcția Județeană pentru Cultură la eliberarea acestui acord”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Mai mult decât atât, se pare că mobilierul a fost amplasat, dar fără să aibă autorizație din partea Primăriei Brașov.

Lucrările se pot desfășura în condițiile avizului Direcției de Cultură, conform prevederilor din Legea 50/1991, art. 11. alin 2 și 4, are nevoie de autorizație de la Primărie, cu condiția respectării prevederilor acordului scris. Deocamdată, nu există nici o solicitare de eliberare autorizație de construire depusă la Primărie”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: