Ce îi cere medicul Dan Grigorescu, el însuși infectat acum ceva timp cu COVID, lui Nelu Tătaru

Medicul brașovean Dan Grigorescu cere ministrului Sănătății inițierea un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de Covid-19, prin TESTAREA GRATUITĂ pentru aceștia a nivelului de anticorpi specifici.  Reamintim faptul că doctorul brașovean a fost el însuși infectat cu noul virus

”Eu asta aș face, domnule Ministru al Sănătății!

Alexandre Eram este ultimul pacient infectat cu SARS-COV-2 despre care s-a aflat public că a beneficiat de terapia cu plasmă hiperimună (“transfuzie cu plasmă” – vezi declarația soției lui, Andreea Esca). Penultimul în acest șir de pacienți tratați astfel (și recunoscuți oficial) ar fi ÎPS Pimen al Sucevei și Rădăuțiului…
Un simplu cetățean ar trebui sa înțeleagă că acest tip de terapie se adresează tuturor cazurilor grave, nu doar personalităților. Dar oare există suficientă astfel de plasmă pentru toți cei care ar avea nevoie?
Nu prea, din moment ce, pornind de la cele două exemple de mai sus, se califică pentru acest tratament măcar pacienții între 50-90 ani, fie ei sănătoși și cu viață sportivă, fie ducând în spate o căruță de boli cronice… Deci foarte mulți!
Și atunci, de unde atâta plasmă?

Păi ar cam fi de unde, doar că nu s-a gândit încă nimeni la asta. Eu rumeg la această idee de dinainte de “momentul Eram-Esca”, însă abia acum consider că ar exista receptivitate la ea, odată ce s-a pornit acest val de emoție publică.

Domnule Ministru Tătaru, în acest context, vă rog public să declanșați mecanismul instituțional de care dispuneți în calitate de Ministru al Sănătății pentru a iniția un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de Covid-19, prin TESTAREA GRATUITĂ pentru aceștia a nivelului de anticorpi specifici.
Știu, costă!
Știu, procentul de pacienți vindecați și care au dezvoltat imunitate este relativ mic (cel puțin așa demonstrează studiile cele mai recente în domeniu)!
Dar descoperirea fiecărui nou subiect având posibilitatea de a deveni donator de plasmă nu trebuie ratată. Pentru că dă o șansă unui alt nefericit afectat de această boală pervers de necunoscută încă!
Eu asta aș face, domnule Ministru!

Știm amândoi, și eu, și dumneavoastră, că puteți pune în aplicare propunerea mea în scurt timp. Puteți porni chiar de la mine. Eu, din postura de medic infectat și vindecat, mă ofer să mă înscriu benevol în acest viitor program, în beneficiul viitorilor pacienți gravi.

Ca să termin într-o notă auto-ironică, declar că v-am facut această propunere doar pentru a avea și eu un avantaj: voi economisi câteva sute de lei dacă nu voi mai fi nevoit să plătesc vreunui laborator costul acestei investigații.

Ce ziceți? You’re in?

(P.S.: Aștept cu mare interes să aflăm care va fi cel mai oportunist politician, respectiv cel care își va însuși cu cea mai mare rapiditate paternitatea ideii. Să fie primit!)
L.E.1: E de natura evidenței că donarea de plasmă (respectiv de sânge) se supune legislației naționale și internaționale în vigoare privind acordul explicit și informat al donatorului! Cine nu o să vrea, nu o să vrea, și gata!
L.E.2: Eu nu voi candida în toamnă. Sunt doar “nebunul ăla cu Noul Spital al Brașovului”! a declarat Dan Grigorescu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: