Ce fac useriștii din fruntea primăriei Brașov când vor să reducă cheltuielile într-o instituție? Mai angajează un director!

Cum sunt ”sparți” banii publici!

Administrația USR își arată ”competența” în fiecare zi. Ultimul caz de ”măsuri” eficiente s-a consumat joi, la ședința Consiliului Local. Conducerea Primăriei Brașov a anunțat prin vocea viceprimăriței Flavia Boghiu că la RIAL va mai fi angajat un director. Acest demers vine în contextul problemelor financiare cu care se confruntă societatea. ”Societatea are datorii, de aceea este oportună înființarea acestui post”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimar USR.

Cum nu prea are logică această măsură, consilierii locali au atras atenția asupra acestui aspect.

La ședința pe comisii, consilierii USR s-au plâns că în trei luni această societate intră în colaps și că aici nu s-au achitat salariile. Domnilor consilieri, eu consider că dacă sunt probleme la această societate, este recomandat să reducem cheltuielile, nicidecum să mai angajăm o persoană. Trebuia să se fi venit cu o organigramă unde să fie reduse cheltuielile, nicidecum crescute. Noi ne abținem la vot, noi nu suntem de acord. Dacă la RIAL avem o problemă cu directorul, îl schimbăm pe acesta, nu mai înființăm un alt post”, a susținut consilierul local Lucian Pătrașcu.

Unul dintre consilierii locali care părea că nu înțelege ce se întâmplă cu acest subiect a fost Alexandru Roșu, culmea, președintele de ședință.

Acesta a susținut că ”ar trebui să se țină cont că se și desființează posturi”. Doar că, posturile la care se face referire sunt…vacante, deci nu implicau oricum cheltuieli. Dar când nu există niciun fel de experiență administrativă, sunt de înțeles aceste ”ieșiri” în decor ale useriștilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: