Ce au de ascuns? Consilierii USR și viceprimărița au vrut să interzică accesul presei în sala de ședință!

Grija consilierilor locali USR Brașov: de ce participă jurnaliștii la ședințe!

Au vrut să facă ceva și consilierii USR într-un an de mandat! Au vrut să interzică presa la ședințele Consiliului Local care sunt publice!

Comuniștii au fost mici copii pe lângă noua generație de consilieri locali. Luni, la ședința Consiliului Local Brașov, a fost dezbătut un proiect important pe ordinea de zi. Însă, deși comunitatea era mai importantă, aleșii USR au avut o problemă cu cei prezenți în sală în afara consilierilor…adică 2 persoane…

Întâmplător, astăzi au fost prezenți într-o sală aproape goală și doi jurnaliști. Deși aceștia nu luau cuvântul și nu deranjau în niciun fel derularea ședinței, viceprimărița Flavia Boghiu, împreună cu alți consilieri USR, au vrut neapărat să-i scoată din sală, chipurile că nu se respectă regulamentul și că ar trebui solicitare scrisă pentru prezență. Cu alte cuvinte au vrut să-și arate mușchii, dar, din păcate, s-au înșelat  și au atras critici din partea societății civile, dar și a asociațiilor și instituțiilor de presă românești.  ”Avem în sală persoane participante vă rog să îmi spuneți dacă se îndeplinesc condițiile. Având în vedere situația pandemică, avem în public 2 persoane care nu sunt consilieri locali, nici invitați. Ședințele sunt publice, se transmit online. Se impunea ca cei doi domni să facă cerere cu 24 de ore înainte.”, a spus Flavia Boghiu, viceprimar al Municipiului Brașov. Probabil, lipsa experienței și necunoașterea regulamentului a determinat-o să reactioneze în acest fel.

Inclusiv secretara Consiliului Local le-a explicat celor de la USR că vorbesc prostii, dar ei nu, și nu. ”Este vorba despre a nu lua parte la cuvânt. În rest, persoanele pot lua loc în sală” a explicat Adriana Trandafir, secretara instituției.

A urmat pledoaria altui consilier USR, unul dintre cei care într-un an nu prea a ieșit în evidență, dar a prins curaj la o problemă nesemnificativă.

”Încălcăm regulamentul sau nu. Nu putem să extirpăm bucăți din el. Vă rog asigurați-vă că este respectat regulamentul Consiliului Local. Nu am clarificat participarea persoanelor în sală”, a spus George Boroda, consilier USR. Sperăm să înțeleagă și brașovenii care era grija consilierilor USR (care, culmea, nici măcar nu erau prezenți în sală) la un proiect important de pe ordinea de zi, cum era cel care viza organigrama. Prima lor grija au fost jurnaliștii, apoi proiectul.

A urmat un alt tip Oniga, nici de acesta nu a aflat lumea prea mult, într-un an de mandat fiind trecut la capitolul și alții.

Un tip care nu a rupt gura târgului cu proiecte, dar care are o grijă, de ce sunt două persoane prezente în sala de ședințe…Probabil că individul care s-a trezit consilier în urma unor proteste ale colegilor uită că în urmă cu un an sala de ședințe se umplea de colegi de-ai dânsului care la fiecare ședință voiau să ia cuvântul și de multe ori deranjau. Dar, atunci erau în opoziție.

În apărarea jurnaliștilor a sărit și consilierul local Ciprian Chiricheș. ”Dacă cineva dorește să intre în această clădire, o poate face atâta timp cât respectă regulile normale. Dacă nu intervine în discuții, nu văd de ce nu ar avea voie să fie în sală”.

La final, președintele de ședință Alexandra Crivineanu i-a transmis viceprimăriței că legea primează în acest caz.

Doamna viceprimar, nu cred că este cazul, mai ales că sunt doar 2 persoane în sală. Nu Consiliul Local restricționează accesul, ci se ia în considerare legea”, a spus președintele de ședință, Alexandra Crivineanu.

Într-o altă ordine de idei, dacă și libertatea presei este îngrădită prin tot felul de tertipuri, vă dați seama ce TRANSPARENȚĂ există la Primăria Brașov.
De neînțeles este totuși acest subiect intens dezbătut având în vedere că jurnaliștii nu făceau altceva decât să asiste la ședință. Care era deranjul mare pentru consilierii USR? De fapt, de ce le era frică consilierilor USR de presă, mai ales că cei care au comentat nici măcar nu au ajuns la primărie, au preferat să intre de acasă.
Poate află și useriștii brașoveni că fotografiile și materialele video nu poți să le realizezi online așa cum sugera unul dintre consilierii USR, mai ales că la momentele importante, ba se pierde sonorul, ba transmisiunea live este cu probleme.

sursa foto: facebook Flavia Boghiu

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: