Ce ascunde guvernul PNL? De ce a cerut prefecturilor din țară să nu mai ofere informații despre numărul de teste efectuate, numărul persoanelor depistate pozitiv și starea lor de sănătate

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a crescut considerabil, dar, în loc să aibă o comunicare mai bună cu presa, GUVERNUL PNL a decis să nu mai fie anunțate oficial cazurile pe județe.

Astfel, din data de 21 martie 2020, MAI a interzis Prefecturilor din țară să ofere informații cu privire la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19.

Chipurile, guvernul a eliminat publicarea cazurilor pentru a nu exista ”riscul de confuzie”…Însă, confuzia abia acum se face, când MAI transmite un număr de decedați la o oră, apoi revine cu rectificare că numărul este altul. Ce înseamnă asta, că SURSA OFICIALĂ este praf la comunicare.

Dacă au făcut astfel de greșeli când în România nu erau încă 10 cazuri de persoane decedate, ce se va întâmpla mai târziu, când numărul decedaților cel mai probabil va crește având în vedere numărul celor confirmați cu COVID-19. Dar, de fapt, de ce limitează GUVERNUL PNL accesul presei la informații, de ce nu dorește ca locuitorii țării să știe exact câte cazuri sunt în județele lor? De ce s-a interzis comunicarea pe tema TESTELOR? Oare pentru că nu sunt destule?

Guvernul PNL ar trebui să își pună întrebarea de ce nu s-a preocupat mai mult de dotarea spitalelor cu echipamente medicale atunci când CORONAVIRUSUL nu era încă confirmat în România. De ce au jucat teatru în ce privește GUVERNAREA, de ce s-au jucat liberalii de-a premierul și l-au pus pe Cîțu care s-a restras cu o oră înainte să fie votat de Parlament, de ce liberalii au insistat pe anticipate, deși, în acel moment, se știa deja de COVID-19 și pericolul pe care îl reprezintă. Oare nu ar trebui acționați în judecată toți acești indivizi care și-au bătut joc de România exact în momentele grele?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: